Τα 5 λάθη που κάνουν οι marketers στα social media

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

Τα social media είναι πλέον κάτι περισσότερο από ένα trend. Είναι«τρόπος ζωής» για μεγάλο μερίδιο χρηστών αλλά και σημαντικόεργαλείο για κάθε marketer. Οι περισσότεροι social media managers λειτουργούν με τη σιγουριά πως κατέχουν καλά το κομμάτι της social στρατηγικής, πάντα όμως υπάρχουν παγίδες στις οποίες μπορεί όλοι να πέσουμε κάποια στιγμή.  Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη digitalπλευρά της στρατηγικής marketing που ακολουθείτε, δείτε ποια είναιτα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αρκετοί συνάδελφοί μας στα social media.

1. Λογοκρίνουν τις συζητήσεις

Όταν το brand σας λαμβάνει αρνητικά σχόλια ή υφίσταται κριτική στα social media, μπαίνετε στον πειρασμό να φιλτράρετε όσα γράφονται, προκειμένου να ελέγξετε το περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες στη σελίδα σας και να διασώσετε το brand name σας.  Αυτό όμως είναι κάτι που δεν αρέσει στους πελάτες σας. Θέλουν να ξέρουν πως η φωνή τους ακούγεται αλλά και ότι και εκείνοι μπορούν να ξέρουν τα πάντα γύρω από εσάς και τη γνώμη των υπολοίπων για την εταιρεία σας. Αντί να σβήνετε τα αρνητικά ή προσβλητικά σχόλια, μπείτε στη διαδικασία να τα «ακούσετε», να κατανοήσετεγιατί μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους σχόλια για εσάς και να απαντήσετε σε αυτά με ευγενικό τρόπο.

2. Λειτουργούν παραπλανητικά

Είναι φορές που νιώθετε «χαμένοι» ανάμεσα σε τόσα άλλα brands στα social media. Συνεχώς δίνετε μάχη ώστε για να είστε ένα βήμα μπροστά. Σας περνούν απ’το μυαλό πολλοί τρόποι «διάσωσης» προκειμένου να κερδίσετε το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών σας . Η λύση, όμως, σίγουρα δεν είναι το να δημιουργήσετε fake profiles ή personas στα social media και να αρχίσετε να μοιράζεστε περιεχόμενο και υλικό που θα θέλατε να δημοσιεύουν οι χρήστες για εσάς. Οι καταναλωτές θέλουν να εμπιστεύονται τα brands που ακολουθούν και να γνωρίζουν πως αυτά τους προσφέρουν το 100% της αλήθειας για οτιδήποτε τα αφορά. Μια μόνο φορά που ένας χρήστης θα νιώσει παραπλανημένος από εσάς είναι αρκετή για να χάσει την εμπιστοσύνη του στο brand σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr