«ATHENS TECH TRANSFER talks»: συζητώντας κάθε μήνα με ευρωπαίους ειδικούς τα επιτυχημένα συστήματα μεταφοράς τεχνολογίας της Ευρώπη.

    Από: Startup Team

Το INNOVATHENS σε συνεργασία με την εταιρία Add2Value υποδέχονται στην Ελλάδα, στο χώρο του ΙΝΝΟVATHENS, στην 1η συζήτηση του νέου κύκλου των Athens Tech Transfer Talks τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 18.00 τους ειδικούς σε ζητήματα μεταφοράς τεχνολογίας:

  • κ. Erkki Ormala, καθηγητή στο Aalto University του Ελσίνκι και τ. Διευθυντή της ΝOKIA, και
  • κ. André Catana, Διευθυντή του Προγράμματος Enable του Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του École Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL)

για να συζητήσουμε για τα διεθνή πρότυπα στη μεταφορά τεχνολογίας και για τις νέες διεθνείς πρακτικές στη συνεργασία ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η προεγγραφή.

Τί είναι τα Athens Tech Transfer talks?

Τα Athens Tech Transfer Talks είναι ένας κύκλος συζητήσεων με ευρωπαίους ειδικούς σχετικά τις τελευταίες εξελίξεις στη μεταφορά τεχνολογίας (technology transfer), που θα διοργανώνονται σε μηνιαία βάση από το INNOVATHENS και την εταιρίαAdd2Value.

Τι απαιτείται για να επιτύχει η παραγωγική αξιοποίηση της έρευνας για τη δημιουργία νέων προιόντων και υπηρεσιών;
Πώς λειτουργεί ένα επιτυχημένο σύστημα μεταφοράς τεχνολογίας για μία αποδοτική αξιοποίηση της έρευνας στην παραγωγή;
Ποιο είναι το αντικείμενο ενός επαγγελματία μεταφοράς τεχνολογίας σε μία επιχείρηση ή σε έναν ερευνητικό φορέα;
Ποιες πρακτικές ακολουθούν οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν συνεργασίες με ερευνητικούς φορείς για μεταφορά τεχνολογίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με υψηλές επιδόσεις στη μεταφορά τεχνολογίας;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα στα οποία θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων Athens Tech Transfer Talks.

Σε κάθε Athens Tech Transfer Talk (ATT-Talk) προσκαλούνται δύο διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου της μεταφοράς τεχνολογίας, από επιχειρήσεις ή Πανεπιστήμια & ερευνητικούς φορείς των ευρωπαϊκών χωρών που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στην καινοτομία (globalinnovationindex.org/), όπως η Ελβετία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Ολλανδία, το Ισραήλ.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα μιλούν για καίρια ζητήματα του πεδίου της μεταφοράς τεχνολογίας, θα αναδεικνύουν τις παραμέτρους επιτυχίας των συστημάτων μεταφοράς τεχνολογίας των χωρών τους και θα παρουσιάζουν καλές πρακτικές.

Σε κάθε ATT-Talk οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα προέρχονται από 2 διαφορετικές χώρες και θα εκπροσωπούν είτε ερευνητικούς φορείς είτε επιχειρήσεις, από ένα σημαντικό εύρος φορέων. Οι παρουσιάσεις των ομιλητών θα γίνονται με τη μορφή ανοιχτής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εκάστοτε ομιλητών με το συντονισμό στελέχους της Add2Value, ώστε να αναδεικνύονται οι διαφορές απόψεων και οι εναλλακτικές προσεγγίσεις στα επιμέρους θέματα. Μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι στη διάθεση των ερευνητών, εκπροσώπων ΑΕΙ & Ερευνητικών Κέντρων και των στελεχών επιχειρήσεων με δραστηριότητα στη μεταφορά τεχνολογίας, για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και να τους υποδείξουν καλές πρακτικές.

Για να καταγραφεί και να συγκεντρωθεί προς μελλοντική αξιοποίηση, η χρήσιμη πληροφορία και γνώση που θα αντλείται από ταATT-Talks, θα δημιουργηθεί το ειδικό «Ημερολόγιο» των συζητήσεων, το Athens Tech Transfer Talks Notebook στο οποίο θα αποτυπώνονται τα κύρια σημεία κάθε συζήτησης, τα συμπεράσματα και οι προβληματισμοί και το οποίο θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Κάθε μήνα, ξεκινώντας δυναμικά από το Δεκέμβριο, θα διοργανώνεται τουλάχιστον ένα ATT-Talk στο χώρο του INNOVATHENS.

Δηλώσεις Συμμετοχής και περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.