Open Coffee Patras XIV

    Από: Startup Team

Το Open Coffee Patras σας προσκαλεί στην 14η συνάντησή του. Το ραντεβού μας δίνουμε και αυτή τη φορά στον πολυχώρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου), την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου. Στο γνωστό χαλαρό κλίμα, χωρίς γραβάτες και κοστούμια, γνωριζόμαστε, πίνουμε καφέ, και ανταλλάσσουμε ιδέες. Στόχος της συνάντησής μας είναι να γνωρίσουμε νέες, πετυχημένες, ελληνικές startups στον χώρο της πληροφορικής και κυρίως να γνωριστούμε μεταξύ μας και να μοιραστούμε ιδέες και εμπειρίες, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενεργή κοινότητα καινοτομίας στην πόλη μας.

Ομιλίες:

Η Discoveroom είναι μια startup που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του να βρίσκει και να κλείνει κανείς εύκολα μικρά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες κτλ). Για το σκοπό αυτό αναπτύσσει εργαλεία κι εφαρμογές που βοηθούν τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων να οργανωθούν και να προβληθούν στο διαδίκτυο, και το ευρύ κοινό να ψάξει με βάσει τόπο και χρόνο το κατάλυμα της αρεσκείας του. Η Discoveroom έχει χρηματοδοτηθεί από το Openfund κι απασχολεί 10 άτομα.

H Sensorflare δραστηριοποιείται στο χώρο του Internet of Things και των έξυπνων σπιτιών. Πρόκειται για μια πλατφόρμα μέσω της οποίας αυτοματοποιείται η διαχείριση των έξυπνων συσκευών. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να παρακολουθούν και να ελέγχουν εξ αποστάσεως πρίζες ρεύματος και συσκευών, επιτρέποντας την καλύτερη διαχείριση του χρόνου, τις δραστηριότητές τους, καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μια σύντομη αναδρομή στο πως ξεκίνησε η nannuka.gr, από την ιδέα μέχρι το σήμερα, τι μάθαμε σε αυτούς τους 5 μήνες online επίσημης λειτουργίας.

Πρόγραμμα – Διαδικαστικά:

  • 17:45-18:45 Προσέλευση και ένας σύντομος καφές στο γνωστό χαλαρό και ανεπίσημο κλίμα
  • 18:45-20:00 Παρουσιάσεις και σύντομες ερωτήσεις/απαντήσεις
  • 20:00-22:30 Networking – Στο μπαρ του πολυχώρου Επίκεντρο+ θα έχουμε την ευκαιρία με ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα να συζητήσουμε, να γνωρίσουμε και να “μάθουμε” από τα λάθη αλλά και τις επιτυχίες όσων επιχειρούν στο χώρο των startups.

H συμμετοχή είναι εξ’ ορισμού δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Λίστα συμμετεχόντων και περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό facebook event.

Να είστε εκεί!