Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Bediculus, νικητές του πρώτου Startup Weekend Patras

    Από: Startup Team

Το Bediculus είναι μία μικρή ομάδα η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Startup Weekend που διεξάχθηκε στην Πάτρα και αποτελείται από φοιτητές του Παν/μίου Πατρών (Γιάννη Δουράτσο, Ιωάννα Τζανέτου, Γιώργο Λυδάκη, Βασίλη Διακομανώλη και Χρήστο Νικολακάκη) και του ΤΕΙ Αθήνας ( Γιάννη Καζάντζη) καθώς και από έναν απόφοιτο του Παν/μίου Πατρών (Ιορδάνη Ιορδανίδης). Υπάρχει άριστη συνεργασία και συννενόηση μεταξύ όλων των μελών της ομάδας, γεγονός που μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να αναπτύξουμε την ιδέα μας και να την παρουσιάσουμε. Υπάρχει θέληση στην ομάδα και όρεξη για δουλειά και πιστεύουμε ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Bediculus. Τι είναι και πως σας ήρθε η ιδέα?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Bediculus, νικητές του πρώτου Startup Weekend Patras

(Γιάννης Δουράτσος)

Το Bediculus είναι μια πλατφόρμα για crowdsourcing αστείων στιγμών. Βασίζεται στα challenges, τα οποία είναι δοκιμασίες που μπορεί κάποιος να προκαλέσει κάποιον άλλο να κάνει, με αμοιβή κάποιο χρηματικό έπαθλο. Το χρηματικό έπαθλο μαζεύεται από τη κοινότητα, η οποία και ανταμείβει αυτόν που θα επιχειρήσει το challenge. Η ιδέα βασίστηκε στην τάση που έχουμε ως νέοι να κάνουμε, αλλά και να λέμε πως μπορούμε  να κάνουμε τρελά πράγματα. Τώρα πια, υπάρχει ένας καλός λόγος για να κάνεις τα λόγια σου πράξη!

Γιατί αποφασίσατε να πάτε στο Startup Weekend Patras?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Bediculus, νικητές του πρώτου Startup Weekend Patras

(Γιώργος Λυδάκης)

Όλοι μας είμαστε φύσει ανήσυχα πνεύματα. Ο καθένας με τον τρόπο του έχει ασχοληθεί σε διάφορους τομείς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Οι πέντε από τους επτά της ομάδας μένουν και σπουδάζουν στην Πάτρα και όταν ακούσαμε για το Startup Weekend στην πόλη μας, δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε την ευκαιρία. Κάποιοι είχαμε συμμετάσχει παλιότερα σε παρόμοια event όπως το StartupBus αλλά η πλειοψηφία της ομάδας συμμετείχε πρώτη φορά σε τέτοιου είδους event. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Μαζευτήκαμε όλοι γύρω από μια πολύ ωραία ιδέα, δουλέψαμε σκληρά, περάσαμε ωραία. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να αποφασίζουν να πηγαίνουν σε Startup Weekends.

Τι μάθατε αυτό το ΣΚ στο Startup Weekend Patras?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Bediculus, νικητές του πρώτου Startup Weekend Patras

(Βασίλης Διακομανώλης)

Yπάρχουν άνθρωποι που επιβιώνουν καταναλώνοντας redbull. MONO.

Την ιδέα που παρουσιάσατε θα την υλοποιήσετε?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Bediculus, νικητές του πρώτου Startup Weekend Patras

(Ιωάννα Τζανέτου)

Τι μπορούν να κάνουν 7 engineers σε ένα απόγευμα? a mockup!

Σε 2 μέρες? a partly working product!

Σε 2 μέρες startup weekend με mentors και redbull? a partly working product, promos, business plans, market research & customer approach!

Σε 7-14 μέρες μετά το startup weekend? a fully working product out in the interwebz!

Είμαστε 7 μηχανικοί και πήγαμε στο startup weekend…μαντέψτε λοιπόν τι θα έχουμε ως τα Χριστούγεννα!

Τι σας άρεσε περισσότερο από το Startup Weekend Patras?

(Γιάννης Καζαντζής)

Την Παρασκευή ξεκίνησε το πρώτο Startup Weekend στην Πάτρα. Από την πρώτη στιγμή που μας καλωσόρισε ο Σταύρος Μεσσήνης, ο διοργανωτής του συγκεκριμένου Startup Weekend, καταλάβαμε ότι είναι ένα event διαφορετικό από όλα τα άλλα στα οποία είχαμε παρευρεθεί μέχρι τώρα. Πολλά ήταν αυτά που μάθαμε και μας άρεσαν στο Startup Weekend της Πάτρας. Πρώτα από όλα μας εντρύφησε στον κόσμο των Startups βλέποντας εκτενέστερα τα πρώτα βήματα που ακολουθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να ξεκινήσουν. Επιπρόσθετα  είδαμε πόσα μπορεί να κάνει κάποιος σε τόσες λίγες ώρες όταν υπάρχει κοινός στόχος και καλή συνεργασία σε μία ομάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι η βοήθεια των μεντόρων που μας προσφέρθηκε. Άτομα καταξιωμένα στο χώρο των Startups της Ελλάδας με πολυετή εμπειρία μίλησαν μαζί μας και μας προσέφεραν παραπάνω από χρήσιμες συμβουλές για την υλοποίηση της ιδέας μας. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε πράγματα και να σκεφτούμε  “out of the box” εντάσσοντας ακόμα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά στην ιδέα μας. Τέλος κατακτώντας την πρώτη θέση μας δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε σε ένα incubator/ μια θερμοκοιτίδα της Αθήνας όπου θα αναπτύξουμε και θα ωριμάσουμε την ιδέα μας και γιατί όχι σε λίγους μήνες να είμαστε ένα από τα Startup για το οποίο θα μιλάνε όλοι!

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες Out There?

(Ιορδάνης Ιορδανίδης)

Έρευνα Αγοράς, Σωστή επιλογή συνεργατών και ευελιξία σκέψης. Τα υπόλοιπα έρχονται!
Για σκληρή δουλειά είπα?

Βρείτε τους:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Bediculus, νικητές του πρώτου Startup Weekend Patras

Ιστοσελίδα: bediculus.co

Facebook Page: www.facebook.com/Bediculus