Συνέντευξη στο Startup.gr: Βασίλης Σιδηρόπουλος, Ιδρυτής του e-fortio.gr

    Από: Startup Team

Γεννήθηκα στις 9/9/1981 στην πόλη της Καβάλας. Με την αποφοίτησή μου από το σχολείο έφυγα για 3 χρόνια στο Δουβλίνο όπου ασχολήθηκα με το εμπόριο και την προώθηση των προϊόντων της οικογενειακής επιχείρησης στην Ελλάδα. Μετά το πέρας των 3 χρόνων στο εξωτερικό γύρισα στην Ελλάδα και ασχολήθηκα με τις επιχειρήσεις της οικογένειας μου οι οποίες αφορούν τουριστικές επιχειρήσεις, ιχθυοκαλλιέργειες και εμπόριο ψαριών και εμπορία χαλιών. Σήμερα, χωρίς να έχω εγκαταλείψει τις άλλες δραστηριότητες μου, ασχολούμαι ως επί το πλείστον με το δικό μου δημιούργημα το e-fortio.gr.

Υπηρεσίες που προσφέρει το e-fortio.gr:

  • Εθνικές και διεθνείς μεταφορές φορτίων
  • Μειοδοτικοί διαγωνισμοί, προσφορές και συμβάσεις
  • Διαμεταφορές με φορτηγά παντός τύπου, τρένα, πλοία, αεροπλάνα
  • Υπηρεσία ναύλωσης  πλοίων
  • Υπηρεσία εκδρομών με ναυλώσεις λεωφορείων

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Το e-fortio.gr ήταν μία αποκλειστικά δική μου έμπνευση, ένα project που το πίστεψα πολύ και το δημιούργησα με πολύ κέφι και όρεξη. Είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, ότι μπορώ να υλοποιήσω και να φτάσω το όνειρό μου στην κορυφή, να το τελειοποιήσω και να το κάνω να ξεχωρίσει από οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα, να δημιουργήσω πρωτότυπες και κυρίως χρήσιμες υπηρεσίες. Αυτός είναι και ο λόγος που πέρα από τις μετακινήσεις προϊόντων με φορτηγά ενέταξα στη σελίδα τα πλοία και τις αερομεταφορές. Πλέον η σελίδα μπήκε δυναμικά και στο χώρο του τουρισμού και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό, καθώς η οργάνωση μαζικών μετακινήσεων με ναυλώσεις λεωφορείων δεν υπάρχει σαν υπηρεσία παγκοσμίως.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Το e-fortio.gr απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν φορτία για αποστολή είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και σε παντός τύπου μεταφορείς. Με τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα οι επιχειρήσεις μειώνουν στο ελάχιστο το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων τους και συνεργάζονται με αξιολογημένους και φερέγγυους μεταφορείς. Κερδίζουν δηλαδή άμεσα χρήματα αλλά και αξιοπιστία στις μεταφορές τους. Οι μεταφορείς από την άλλη διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους και δημιουργούν νέες και επικερδής συνεργασίες αφού έχουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο εύρος φορτίων σε διάφορες περιοχές. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ρυθμίσουν το πρόγραμμα της δουλειάς τους βρίσκοντας φορτία για τα κύρια δρομολόγιά τους, γκρουπάζ φορτία αλλά και επιστροφής κερδίζοντας έτσι με ένα δρομολόγιο επιπλέον χρήματα. Οι ναυλώσεις πλοίων είναι ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο προσανατολιζόμαστε για να καλύψουμε ακόμη μεγαλύτερο όγκο φορτίων. Τέλος το e-fortio.gr καινοτομώντας αυτή τη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο έχει εντάξει στη σελίδα ιδιώτες, συλλόγους, ενώσεις και σωματεία που μπορούν να ανεβάσουν ένα αίτημα εκδρομής και να λαμβάνουν προσφορές για τη μετακίνηση τους από τις εγγεγραμμένες στο site τουριστικές επιχειρήσεις. Το νόημα της σελίδας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, η δημιουργία νέων προσοδοφόρων συνεργασιών και κυρίως η εξέλιξη του συστήματος λειτουργίας των μεταφορών στην Ελλάδα και εν γένει σε όλο τον κόσμο.

Πια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία – πρόκληση που αντιμετωπίσατε?

Το e-fortio.gr είναι ένα τεράστιο εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα. Έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες για την πορεία και εξέλιξη της σελίδας, πράγμα που είναι δύσκολο λόγω γραφειοκρατίας, φορολογίας και διαφόρων άλλων παραγόντων όπως η δημιουργία αξιοπιστίας στο χώρο των ναυτιλιακών. Αυτό είναι το δυσκολότερο σημείο και η πρόκληση για όλη την ομάδα του e-fortio.gr και για εμένα προσωπικά.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Το μόνο που μπορώ να πω σε κάποιον που ξεκινάει τώρα είναι να έχει πίστη στον εαυτό του, δύναμη και πολύ υπομονή για το εγχείρημα του, να μην πτοείται από τις δυσκολίες και τις αναποδιές που μπορεί να προκύψουν και να δουλέψει πολύ σκληρά για το όνειρό του.

Βρείτε τους:

Ιστοσελίδα: www.e-fortio.gr

Social Media:

Facebook: www.facebook.com/efortiogr

Twitter: twitter.com/efortiogr

LInkedin: www.linkedin.com/pub/e-fortio-gr

Google+