Νέο πρόγραμμα πιστοποίησης και κατάρτισης 1.400 ανέργων στις εξαγωγές

    Από: Startup Team
πηγή: dikaiologitika.gr

Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης 1.400 ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών στους τομείς του εξαγωγικού εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη ανέλαβε ο ΣΒΒΕ.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) συνάντηση εργασίας της Διοικητικής Επιτροπής του ΣΒΒΕ με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας   κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η ανάληψη από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων, ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών στους τομείς του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων και της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις τέσσερις περιφέρειες του Βορειοελλαδικού Τόξου (Ήπειρος, Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε τη δυνατότητα επιτυχημένης υλοποίησης του έργου από τον ΣΒΒΕ, η οποία αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου από το Υπουργείο στον Σύνδεσμο. Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη  για την ανάθεση του έργου, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημαντική προσωπική του συμβολή στο σχεδιασμό ανάλογων δράσεων και πολιτικών, που έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος μέσω του οποίου δημιουργείται η δυνατότητα απασχόλησης στις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος των ανέργων νέων που θα καταρτισθούν μέσω του προγράμματος, σε μια εποχή κατά την οποία η νεανική ανεργία έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα ποσοστά και η μόνη εργασιακή διέξοδος για τους νέους είναι η μετανάστευση.

Η κοινή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ και του Υπουργείου Εργασίας στόχο έχει τη δημιουργία νέων στελεχών, με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλλουν καταλυτικά τα επόμενα χρόνια στην περιφερειακή ανάπτυξη, μέσω της επιτυχημένης διασύνδεσης των εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων του Βορειοελλαδικού Τόξου, με τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο ΣΒΒΕ, ως κατεξοχήν φορέας υποστήριξης της εξωστρεφούς μεταποιητικής δραστηριότητας σε ολόκληρο το Βορειοελλαδικό Τόξο, θα δημιουργήσει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος 1.400 μεσαία και ανώτερα στελέχη, ικανά να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, εισφέροντας θετικά στη διεθνοποίηση και στην περαιτέρω ενίσχυση των εξωστρεφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Βορειοελλαδικό Τόξο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
dikaiologitika.gr