Συνέντευξη Startup.gr: Αργύρης Κρανιδιώτης – DrumsAnywhere

    Από: Startup Team

O Αργύρης Κρανιδιώτης, είναι μηχανικός πληροφορικής με σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Τι είναι το DrumsAnywere

Το DrumsAnywhere είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να μετατρέπουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε ένα επαγγελματικών προδιαγραφών ηλεκτρονικό drum set. Το μόναδικό που χρειάζεται ο χρήστης είναι ένα μικρόφωνο, ένα PC  και φυσικά το λογισμικό DrumsAnywhere.

Ο αλγόριθμος του DrumsAnywhere αναλύει τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται από τους κτύπους στην επιφάνεια και «καταλαβαίνει» σε ποιο σημείο της επιφάνειας έχει κτυπήσει ο χρήστης. Στη συνέχεια αντιστοιχίζει το κάθε σημείο με τον κάθε ήχο από τα διαφορετικά μέρη ενός drum set και ουσιαστικώς δημιουργεί ένα πλήρες ηλεκτρονικό σύνολο από κρουστά.
Προκείμενου να λειτουργήσει το λογισμικό, ο χρήστης χρειάζεται απλώς την πρώτη φορά που το χρησιμοποιεί να το «εκπαιδεύσει» κτυπώντας το σημείο που θέλει να αντιστοιχήσει με τον εκάστοτε ήχο. Το λογισμικό είναι επίσης και «ευαίσθητο» στην ταχύτητα των κτυπημάτων, παράγοντας περισσότερο δυνατό ήχο όσο αυξάνεται η δύναμη των κτυπημάτων, μιμούμενο με αυτόν τον τρόπο το φυσικό drum set. Επίσης, εμφανίζει χαμηλά επίπεδα καθυστέρησης, αναπαράγοντας τον ηλεκτρονικό ήχο αμέσως μετά το φυσικό κτύπημα. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο, από ένα τραπέζι μέχρι τους τοίχους του σπιτιού του (ή ακόμη και μία… σκάλα) σε ένα πραγματικά ντραμς.

Η ιδέα για το DrumsAnywhere «δουλεύεται» εδώ και έναν χρόνο περίπου, ενώ βρίσκεται στον «αέρα» εδώ από τον Ιούλιο. Προσφέρεται μία δωρεάν έκδοση με περιορισμένα χαρακτηριστικά, και δύο εμπορικές εκδοχές οι οποίες προσφέρουν απεριόριστο χρόνο παιξίματος, περισσότερα drums pads, περισσότερες βιβλιοθήκες ήχου, υποστήριξη MIDI, καθώς και εισαγωγή ήχων καθοριζόμενους απο τον χρήστη.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Κυρίως για την ανεξαρτησία που μου προσφέρει. Επίσης μου παρέχει τη δυνατότητα να υλοποιώ τις ιδέες μου απευθείας χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Tο λογισμικό απευθύνεται περισσότερο σε ερασιτέχνες ή χομπίστες, παρά σε επαγγελματίες ντράμμερ ή στούντιο ηχογραφήσεων, ενώ αποτελεί μία οικονομική εναλλακτική απέναντι στα ακριβά ηλεκτρονικά ντραμς που χρησιμοποιούν όσοι ξεκινούν να μαθαίνουν κρουστά.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Να μη σταματούν αν δημιουργούν και να σκέφτοντα πάντα “out of the box.” Στην εποχή του Internet δεν υπάχουν σύνορα. Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες έστω και εν μέσω κρίσεως.