10 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μια παραγωγός του Χόλιγουντ συστήνει δέκα τρόπους για να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να μπαίνει εμπόδιο στην επαγγελματική σας εξέλιξη; Δείτε εύκολους τρόπους για να αυξήσετε την εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας και τραβήξτε όλα τα βλέμματα πάνω σας.

Εμπλακείτε με τον άλλον

Κοιτάξτε τους συναδέλφους σας στα μάτια και ξεφορτωθείτε επιτέλους το κινητό τηλέφωνο όταν είστε δίπλα τους. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο απ’ το αίσθημα ότι ο άλλος σου δίνει μόνο το 50% της προσοχής του. Εξάλλου, αν συμμετέχετε πραγματικά σε μια συζήτηση αντί να χαζεύετε στο Twitter, έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε μια πραγματικά καλή ιδέα.

Ρωτήστε

Το να ζητήσετε βοήθεια δεν σημαίνει ότι είστε αδύνατη, και το να υποκριθείτε ότι ξέρετε τι κάνετε τη στιγμή που είστε εντελώς χαμένη δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Τρέφω σεβασμό για όποιον είναι σε θέση να παραδεχθεί ότι δεν ξέρει την απάντηση. Δεν γίνεται να γνωρίζετε τα πάντα. Και οι συνάδελφοί σας προτιμούν να ρωτάτε πράγματα, παρά να τα κάνετε «σαλάτα» ξανά και ξανά.

Να έχετε χιούμορ

Τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά από το γέλιο όταν προσπαθείτε να «ρίξετε τοίχους». Μέσω του γέλιου, συνδεόμαστε με τους άλλους.

Να ακούγεστε, αλλά και να ακούτε

Μιλήστε – δεν εννοώ να αρχίσετε να ουρλιάζετε. Το να γκαρίζεις δεν σημαίνει ότι έχεις και αυτοπεποίθηση• σημαίνει απλά ότι είσαι φωνακλάς. Επειδή τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν την τάση να διακόπτουν, είναι σημαντικό να σταματάτε, να ακούτε και να περιμένετε τον άλλον να τελειώσει ό,τι λέει. Κι αν κάποιος σας διακόπτει επανειλημμένα, ολοκληρώστε αυτό που λέτε μιλώντας με την ίδια ένταση φωνής όπως αυτός.

Να είστε ευγενικός

Πείτε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ», αλλά μη ζητήσετε ποτέ συγνώμη αν δεν έχετε κάνει κάτι πραγματικά κακό ή λάθος. Παραδεχτείτε το και προχωρήστε παρακάτω. Η πραγματική αυτοπεποίθηση είναι να παραδεχθείς το σφάλμα σου και να βεβαιωθείς ότι δεν θα το επαναλάβεις.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com