Πώς να φτιάξεις την εταιρεία σου, αποφεύγοντας τα χρέη

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Συμβουλές δια στόματος ενός επιχειρηματία, που μετέτρεψε σε εκατομμύρια τα 3.000 δολάρια του αρχικού του κεφαλαίου.

Πόσο αρχικό κεφάλαιο χρειάζεται κανείς για να ανοίξει την επιχείρησή του; Η απάντηση ποικίλει, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο θα δραστηριοποιηθεί. Αυτό, όμως, για το οποίο δηλώνει απόλυτος ο ιδρυτής της κτηματομεσιτική Renters Warehouse, Μπρέντον Χέιντεν, είναι πως απαιτούνται πολύ λιγότερα απ’ όσα κανείς νομίζει…

«Ξεκίνησα την πρώτη εταιρεία μου με μόλις 3.000 δολάρια», γράφει στο entrepreneur.com. «Ήταν ένα δάνειο από τον πατέρα μου, που διέθεσα σε σεμινάρια στον κτηματομεσιτικό κλάδο. Ήταν ένα κομβικό σημείο εκκίνησης για εμένα, καθώς λειτούργησε ως εφαλτήριο για να ιδρύσω τη δική μου εταιρεία».

«Δεν ήταν κάποιο σημαντικό ποσό, όμως ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν», επισημαίνει, «και δαπανήθηκε ορθά». Σήμερα, έξι χρόνια μετά και μόλις στα 28 του, ο Μπρέντον είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος στη Renters Warehouse, τα ετήσια έσοδα της οποίας ξεπερνούν τα 12 εκατ. δολάρια.

Με βάση την εμπειρία και την επιτυχία του, λοιπόν, παραθέτει έξι-βήματα συμβουλές για όσους εμπνέονται από το παράδειγμά του, θέλουν να μπουν δυναμικά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και θεωρούν ότι έχουν καλές ιδέες, είναι όμως με τις «τσέπες» αδειανές…

Δράστε

Υπάρχει μία προσφιλής στον επιχειρηματικό κόσμο ρήση που λέει: «μην μιλάς για κάτι, κάν’ το!». Με λίγα λόγια, οι καλές ιδέες δεν αξίζουν τίποτε εάν μένουν μόνον στα λόγια. Αυτό που θα καθορίσει άλλωστε την τελική αξία τους είναι η δυνατότητά σας να τις υλοποιήσετε στην πράξη. «Θέστε στόχους, χαράξτε πορεία, ξεκινήστε», είναι το τρίπτυχο εκκίνησης που προτείνει ο Μπρέντον. «Θα είναι αυτή τέλεια;» διερωτάται. «Όχι», απαντά με σιγουριά, «όπως εξάλλου ισχύει πάντα και παντού»…

Βασιστείτε στις δυνάμεις σας

Το ξεκίνημα για πολλές startup σήμερα κοστίζει όσο ένα laptop, το στήσιμο μιας ισοσελίδας και η καταχώρηση του domain name. Εφόσον λοιπόν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, αποφύγετε να κάνετε το ξεκίνημά σας με κεφαλαιακές συμμετοχές. Ούτως ή άλλως, όλες οι πετυχημένες startups φθάνουν κάποια στιγμή στο σημείο που θα αναζητήσουν εξωτερική χρηματοδότηση. Προσφεύγοντας, ωστόσο, σε αυτές από την αρχή είναι μία λανθασμένη επιλογή. Αυτή γίνεται, αντίθετα, σωστή όταν η εταιρεία σας θα έχει ξεκάθρους πια στόχους να επιδείξει.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com