LinkedIn: Τop 10 Global Buzzwords

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

Κάθε χρόνο το LinkedIn βγάζει πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά βασισμένα στη συμπεριφορά των χρηστών του. Ένα από τα πιο ωραία αλλά και πιο χρήσιμα είναι το top 10 των buzzwords που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι χρήστες για να περιγράψουν τον εαυτό τους.

Η νούμερο ένα λέξη που χρησιμοποιείται είναι το motivated (o έχων κίνητρο), με τις υπόλοιπες που ακολουθούν να είναι επίσης στη σφαίρα του …επιθυμητού, όπως τα passionate (παθιασμένος), creative(δημιουργικός) κτλ.

Ρίξτε τώρα μια ματιά στο δικό σας προφίλ (είναι στα αγγλικά έτσι;). Χρησιμοποιείτε αυτές τις λέξεις; Και αν ναι, πόσο τις υποστηρίζετε;

Για να εξηγούμαστε η έννοια του buzzword έχει να κάνει πολύ με τη λογική της υπερ-χρησιμοποίησης μιας λέξης, σε βαθμό που να χάνει το νόημα της και να γίνεται κενή σημασίας.

Με άλλα λόγια οι πραγματικά creative τύποι χάνονται στον ωκεανό όσων δηλώνουν creative, οι driven αντιμετωπίζουν μια σχετική καχυποψία όταν driven δηλώνει το μισό LinkedIn, ενώ και οι responsible…χμμ αυτοί μάλλον τα ήθελαν και τα έπαθαν, άλλωστε πως μπορείς να αποδείξεις σε ένα online CV ότι είσαι υπεύθυνος;

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr