Τα χειρότερα λάθη που μπορείτε να κάνετε στο βιογραφικό σας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Kακή γραμματική , περίτεχνη γλώσσα και πολλές λεπτομέρειες σας κρατούν μακριά από τη δουλειά των ονείρων σας. Δείτε ποια είναι τα υπόλοιπα.

Το βιογραφικό σας είναι το πρώτο βήμα που θα σας φέρει πιο κοντά στην δουλειά των ονείρων σας και φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση.

Σε ένα τέτοιο σημαντικό έγγραφο, λοιπόν, δεν επιτρέπονται λάθη.

Κακή γραμματική , περίτεχνη γλώσσα και πάρα πολλές λέξεις είναι μόνο κάποια από τα λάθη που μπορεί να κάνει τους πιθανούς εργοδότες να πετάξουν το βιογραφικό σας στα σκουπίδια.

1. Ορθογραφικά λάθη

Τα νούμερο 1 στα λάθη που μπορείτε να κάνετε και να αποβούν μοιραία είναι να στείλετε μια επιστολή ή βιογραφικό με ορθογραφικά λάθη. Το βιογραφικό σας είναι ο καθρέφτης σας, αν έχει λάθη δείχνει επιπολαιότητα και δεν νομίζω πως κάποιος υποψήφιος θέλει να είναι αυτό το πρώτο χαρακτηριστικό που βλέπουν πάνω του. Διαβάστε πολλές φορές το βιογραφικό σας πριν το στείλετε. Μη ξεχνάτε πως κρίνεται το μέλλον σας από αυτό, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

2. Πολυσέλιδο και λεπτομερές

Δεν υπάρχει χειρότερο από ένα μακροσκελές βιογραφικό στο οποίο έχετε συμπεριλάβει και την παραμικρή λεπτομέρεια της επαγγελματικής σας πορείας, από την πρώτη σας πρακτική μέχρι μια άσχετη προς την αγγελία εθελοντική εργασία. Συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα, όλα τα άλλα θα συζητηθούν στη συνέντευξη.

3. Βιογραφικά ίδια με του LinkedIn

Αυτά τα δύο συνδέονται αλλά δεν είναι το ίδιο. Πρέπει να κάνετε σαφές τι σας ξεχωρίζει από τους άλλους και σας κάνει να υπερτερείτε.

4. Μη αλληλένδετο βιογραφικό και αγγελία

Κάθε βιογραφικό είναι αποκλειστικά για μια εταιρεία. Δεν μπορείτε να στέλνετε το ίδιο σε εταιρείες μάρκετινγκ, τράπεζες κλπ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίζετε άλλα στοιχεία, ανάλογα με το που απευθύνεστε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com