Θέλετε να πετύχετε επαγγελματικά; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Πόσο κοντά είστε στην επιτυχία. Το ερωτηματολόγιο θα σας δώσει τις απαντήσεις.

Το να ακολουθείς το παράδειγμα των πετυχημένων ανθρώπων μπορεί να μην εξασφαλίζει μια σίγουρη επιτυχία, αφού η επιτυχία δεν «αντιγράφεται», αλλά σίγουρα το να υιοθετήσετε κάποιες από τις συνήθειες τους θα σας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένας μέντορας, θα σας έκανε τις παρακάτω ερωτήσεις. Δείτε τες και απαντήστε ώστε να δείτε πόσο κοντά είστε στους στόχους σας.

Τι ώρα ξυπνάτε;

Η ημέρα έχει 24 ώρες και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όλες», Τζέφρι Ίμελτ, Διευθύνων Σύμβουλος της General Electric.

Ο Τζέφρι Ίμελτ είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες στον κόσμο, το όνομα του οποίου «εμπλέκεται» σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές – εκείνη της Alstom για 17 δισ. δολάρια.

Ο Ίμελτ εργάζεται περισσότερες από 100 ώρες την ημέρα τα τελευταία 24 χρόνια. Κάντε τις πράξεις – περίπου 17 ώρες την ημέρα.

Πως το καταφέρνει;

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ξυπνάει κάθε μέρα στις 5.30 ώστε να έχει χρόνο να κάνει γυμναστική, να διαβάσει τις εφημερίδες και να βρίσκεται στο γραφείο μέχρι τις 7 και να ξεκινήσει να εργάζεται.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να ξεκινήσετε άμεσα ένα τόσο έντονο πρόγραμμα, αρκεί να συλλογιστείτε κατά πόσο αξιοποιείται σωστά το χρόνο σας και αν μήπως ο χρόνος που διαθέτετε για να κοιμηθείτε σας «κρατάει πίσω» επαγγελματικά;

Τι αποφάσεις μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε;

«Δεν θέλω να χάνω πολύτιμο χρόνο με ανούσιες αποφάσεις, μόνο για το πώς θα εξυπηρετήσω καλύτερα τη κοινότητα», Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Αυτό απάντησε ο ιδρυτής του Facebook όταν τον ρώτησαν γιατί φοράει διαρκώς την ίδια γκρι μπλούζα – επειδή απλά δε θέλει να χάνει χρόνο.
Η λήψη αποφάσεων απαιτεί ενέργεια και η ενέργεια δεν είναι απεριόριστη. Ως εκ τούτου, παίρνοντας λιγότερες αποφάσεις ισούται με περισσότερη ενέργεια για πράγματα που έχουν πραγματική σημασία.

Βρείτε τα πράγματα για τα οποία μπορείτε να ακολουθείτε μια ρουτίνα ώστε να μη χάνετε χρόνο για να σκεφτείτε και δώστε όλη την ενέργεια σε πράγματα που το χρειάζονται.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com