Συνέντευξη στο Startup.gr: Αλίκη Παπαδάκη – Urban Folk

    Από: Startup Team

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων κι αργότερα Αρχιτεκτονική Εσωτερική Χώρων.  Εργάστηκα και στους δύο κλάδους.  Μέχρι τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ιδέα της Urban Folk.  Κι εκεί ενώθηκαν οι γνώσεις και οι εμπειρίες και προστέθηκαν και νέες.

Λίγα Λόγια για την Urban Folk

Η Urban Folk είναι ένα πολιτισμικό Startup που δραστηριοποιείται στα Μεσογειακά Παραδοσιακά Είδη Σπιτιού.  Ξεκινήσαμε με το E-Shop www.urbanfolk.eu και παράλληλα τρέχουμε και το κομμάτι της χονδρικής. Σκοπός είναι να συμβάλουμε στη διάδοση της Ελληνικής και Μεσογειακής παράδοσής μας.

Θεωρούμε την Urban Folk το σταυροδρόμι δύο κόσμων.  Από τη μία οι τεχνίτες που κατασκευάζουν με αγάπη και μεράκι τα προϊόντα τους που, πολλοί από αυτούς, δεν γνωρίζουν deadlines / μαζική παραγωγή / internet.  Από την άλλη ο σύγχρονος άνθρωπος με το σύγχρονο τρόπο ζωής.  Ο δεύτερος ανακαλύπτει τα αντικείμενα από τους ντόπιους τεχνίτες & κατασκευαστές, μέσα από την σύγχρονη πλατφόρμα του e-shop (ένα αισθητικά σύγχρονο, φιλικό στην πλοήγηση και τεχνολογικά εξελιγμένο χώρο).

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Ξεκίνησα επειδή υπήρχε ένα παράδοξο κενό στη διεθνή αγορά: Ενώ η Ελλάδα έχει μία εκπληκτική παράδοση κι αισθητική που όποιος μας επισκέπτεται εντυπωσιάζεται, δεν πωλούνται πολλά αντικείμενά μας στο εξωτερικό ή πωλούνται κυρίως αντικείμενα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Μου άρεσε η ιδέα και την πίστεψα.  Επιπλέον προερχόμενη από δύο κλάδους, κανένας δεν με κάλυπτε από μόνος του τελείως ενώ ο συνδυασμός τους με ενθουσιάζει.

Βέβαια, αν και το ξεκίνησα μόνη μου σαν ιδέα, πολύ λίγα θα είχα υλοποιήσει, αν δεν υπήρχαν οι σωστοί συνεργάτες.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Απευθύνεται στο σύγχρονο άνθρωπο με το σύγχρονο τρόπο ζωής, που ενδιαφέρεται να αναμίξει σύγχρονα με παραδοσιακά αντικείμενα, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη αισθητική στο σπίτι του.

Το ιδιαίτερο που προσφέρει η www.urbanfolk.eu είναι πως:

  • Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μία συλλογή από Παραδοσιακά Μεσογειακά Αντικείμενα από διάφορους τεχνίτες.
  • Άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να αγοράσουν Internet Exclusives: Αντικείμενα που συνήθως πωλούνται στο εργαστήριο του τεχνίτη ή σε κάποιο μαγαζί κοντά στο εργαστήριο.
  • Επιπλέον ένα εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα για E-Shop: Ο επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο εργαστήριο του τεχνίτη, επειδή του δίνεται η δυνατότητα να αγοράσει μοναδικά κομμάτια (one-off pieces). Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τις διαδικασίες να προσφέρουμε και μοναδικά προϊόντα σε προσιτή τιμή.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Να ασχοληθούν με κάτι που αγαπάνε και παράλληλα υπάρχει κενό στην αγορά.  Ιδιαίτερη έμφαση να δώσουν στις καλές συνεργασίες: είναι το Α και το Ω για την υλοποίηση.  Να μην σταματήσουν να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και να επιμένουν, όσες δυσκολίες κι αν συναντήσουν.  Να έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους για τυχόν προσαρμογές στο αρχικό πλάνο.

Με λίγα λόγια πίστη, δουλειά, επιμονή, υπομονή και συνεργασία!

Βρείτε τους:

Website: www.urbanfolk.eu

Social:

Facebook

Twitter

Instagram

Pinterest