Έχεις 6 δευτερόλεπτα

    Από: Startup Team

Αλήθεια, πιστεύεις πως από τη στιγμή που έχεις τα προσόντα (εκπαίδευση, προϋπηρεσία κτλ.), τα οποία ζητούνται για μια θέση εργασίας, το μόνο που χρειάζεται είναι να συντάξεις ένα βιογραφικό, μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη μορφή του και στον τρόπο παράθεσης των πληροφοριών; Οπότε, θεωρείς πως το μόνο που χρειάζεται είναι ο υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού απλώς να διαβάσει το βιογραφικό σου, σωστά; Λάθος!

Όπως σε πολλά πράγματα, έτσι και στην περίπτωση του βιογραφικού, αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η πρώτη εντύπωση. Γιατί; Διότι, όταν ο υπεύθυνος λαμβάνει δεκάδες βιογραφικά κάθε μέρα, είναι πρακτικά αδύνατο να τους αφιερώσει το χρόνο που εσύ νομίζεις ότι τους αφιερώνει. Αλήθεια, πόσο νομίζεις ότι αφιερώνει ένας επαγγελματίας στρατολόγος σε κάθε βιογραφικό; Σύμφωνα με έρευνα του The Ladders, ξοδεύει 6 δευτερόλεπτα σε ένα βιογραφικό πριν αποφασίσει ότι «κάνει ή δεν κάνει». Ακριβώς: 6 δευτερόλεπτα!

Με άλλα λόγια, λίγη σημασία έχει αν έκανες τις καλύτερες σπουδές, αν έχεις μια εξίσου καλή προϋπηρεσία, τις κατάλληλες δεξιότητες κτλ., εφόσον δεν τα παρουσιάζεις κατά τρόπο τέτοιο, ώστε το βιογραφικό σου να τραβήξει την προσοχή του υπευθύνου. Εξάλλου, έχε υπόψη ότι το να αδιαφορήσεις ή να υποτιμήσεις τη σημασία της εμφάνισης του βιογραφικού σου αποτελεί σημαντικό δείκτη για το πόσο σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Φρόντισε το βιογραφικό σου, όπως φροντίζεις την εμφάνισή σου, όταν πηγαίνεις σε μια συνέντευξη. Μη δώσεις εσφαλμένες εντυπώσεις. Μην τους επιτρέψεις να σχηματίσουν λάθος εικόνα για σένα. Το βιογραφικό σου είσαι εσύ!