Missum, η εφαρμογή που ανακαλύπτει όλες τις πλευρές στα νέα.

    Από: Startup Team

Ομάδα:

Δρ Γιάννης Παγώνης

Ο Γιάννης είναι ο συν-ιδρυτής του Missum όπου είναι επικεφαλής της ομάδας που αναπτύσσει εισηγητικά συστήματα, μηχανική μάθηση και το λογισμικό του κινητού τηλεφώνου. Πριν από το Missum, ο Γιάννης εργαζόταν για 12 χρόνια στον κλάδο των κινητών τηλεπικοινωνιών, 9 εκ των οποίων στη Symbian. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σε εισηγητικά συστήματα περιεχομένου και αγαπά την εργασία με ευέλικτες ομάδες ανάπτυξης λογισμικού.


Άντζυ Μπερλέμη

Με πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Concordia στο Καναδά και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City του Seattle, η Άντζυ έχει εκτενή εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και ως οικονομικός ελεγκτής σε πολυεθνικές εταιρίες. Στο Missum είναι υπεύθυνη για την λειτουργία της ομάδας και την διεκπεραίωση των καθημερινών αναγκών του project.

 

Μαρία Ζώταλη

Η Μαρία έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde και είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας Online Marketing. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο του Marketing, της επικοινωνίας και της αρέσει πολύ η ψηφιακή αφήγηση. Στο Missum διαχειρίζεται την επικοινωνία του brand, καταστρώνει στρατηγικές για την προώθησή του και γράφει online ότι έχει σχέση με αυτό.

 

Άρης Στριγκλής

Ο Άρης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εμπειρία σε sip protocol, smart systems και mobile development. Στο Missum είναι υπεύθυνος για την δημιουργία της εφαρμογής σε κινητά και την ομαλή λειτουργία αυτής.

 

Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Ο Σωτήρης έχει πάθος με το σχέδιο και το animation. Είναι κάτοχος πτυχίου από το ΤΕΙ Πειραιά στη Φωτογραφία και στις Εικαστικές Τέχνες και έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στη δημιουργία και σχεδιασμό ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Το 2012 αυτός και η ομάδα του κέρδισαν το 1ο βραβείο στο Microsoft Hackathon. Στο Missum είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους χρήστες.

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν (τι είναι και τι προσφέρει)

Το Missum είναι ένα νέο application για Android συσκευές το οποίο δημιουργήθηκε με επίκεντρο το χρήστη και τις ανάγκες του. Βασισμένο στη τεχνητή νοημοσύνη, το Missum είναι μια υπηρεσία που μαθαίνει τα ενδιαφέροντά σας και προσαρμόζεται καθώς αυτά αλλάζουν. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την εφαρμογή τόσο αυτή έχει την ικανότητα να μαθαίνει από εσάς και να προτείνει όλο και πιο στοχευμένο περιεχόμενο. Αυτό που διαφοροποιεί το Missum από αντίστοιχες υπηρεσίες είναι η ικανότητά του να εντοπίζει και τον αντίλογο. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να εμβαθύνετε και να αποκτήσετε σφαιρική εικόνα πάνω σε θέματα που σας ενδιαφέρουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να βελτιωθεί, να αποκτήσει πιο γρήγορα και εύκολα γνώσεις και να εξελίξει την κριτική του σκέψη.  Αν πιστεύετε ότι πάντα υπάρχουν δύο πλευρές σε μια ιστορία, τότε το Missum είναι ιδανικό για να σας βοηθήσει να τις ανακαλύψετε. Μπείτε στο επίσημο site του Missum για ακόμα περισσότερες πληροφορίες ή κατεβάστε απευθείας την εφαρμογή από το Google Play.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας? (να γίνεται επιχειρηματίες)

Αυτό που μας οδήγησε ήταν αρχικά η αγάπη για την τεχνολογία και η ανάγκη να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζαμε και εμείς ως φοιτητές και αργότερα ως εργαζόμενοι, την υπερφόρτωση πληροφορίας και τον χαοτικό κόσμο του internet. Σαν ομάδα είχαμε εμπειρία πάνω στη τεχνητή νοημοσύνη και στην ανάπτυξη πολύπλοκου λογισμικού σε κινήτα και server συστήματα. Προσπαθήσαμε να δούμε πώς αυτά θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το χρήστη και τη γνώση. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία σαν το Missum.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε?

Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας ήταν αυτή που αρχικά μας έφερε κάποια εμπόδια. Αυτό όμως δεν μας απογοήτευσε καθόλου, θα λέγαμε ότι μας πείσμωσε και τα success stories των ελληνικών startups που διαπρέπουν ή έχουν καταφέρει πολλά στο εξωτερικό, μας ενέπνεαν. Έτσι ύστερα από 2 χρόνια το Missum είναι μια έτοιμη υπηρεσία, διαθέσιμη για Android  smartphone στο Google Play.

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Η μία είναι η Transifex και η δεύτερη η Bugsense. Δύο ελληνικές εταιρίες οι οποίες με καινοτόμα προϊόντα, όραμα και σκληρή δουλειά οδηγήθηκαν στην παγκόσμια αναγνώριση. Παρακολουθούμε τη πορεία τους και είμαστε χαρούμενοι που 2 ελληνικές εταιρίες διαπρέπουν στις αγορές που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν.

Πως βλέπετε το προϊόν σας σε 1 χρόνο από τώρα?

Σε αυτή τη φάση έχουμε επικεντρωθεί στο να βελτιώσουμε την εφαρμογή για την Android πλατφόρμα και θα ξεκινήσουμε το development της εφαρμογής και για iOS κινητά. Στη συνέχεια θέλουμε το προϊόν μας να βγει και σε desktop έκδοση, το οποίο θα ήταν χρήσιμο σε επαγγελματίες, πχ δημοσιογράφους, ερευνητές και άτομα που χρειάζεται να διαχειριστούν όγκο πληροφορίας. Ο στόχος μας είναι η αύξηση των χρηστών που ήδη έχουμε και να κάνουμε το Missum την υπηρεσία που θα “συμβουλεύεται” ο καθένας από εμάς για να αποκτήσει μια ολιστική εικόνα πάνω σε θέματα που τον αφορούν.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there?!

Αυτό που θα λέγαμε στις ομάδες που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους είναι να μείνουν συγκεντρωμένες στο στόχο τους και να έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους τι είναι αυτό που θέλουν να προσφέρουν στον κόσμο. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών είναι επίσης απαραίτητη. Το ταξίδι που κάναμε στο Σαν Φρανσίσκο, στη Μέκκα των startups, μας βοήθησε να εκτεθούμε σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές ιδέες. Κάτι επιπλέον που θα συμβουλεύαμε τους νέους επιχειρηματίες είναι να προσπαθήσουν να βγουν από τη χώρα μας και να έρθουν σε επαφή με κόσμο από το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Μία τέτοια κίνηση θεωρούμε ότι θα τους βοηθούσε στο έργο και το όραμά τους.

Βρείτε τους:

Website: www.missum.com

Facebook: www.facebook.com/MissumApp

Twitter: twitter.com/MissumApp