Συνέντευξη στο Startup.gr: Frapress.gr, Αθανάσιος-Δανιήλ Αλεξανδρίδης

    Από: Startup Team

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1989 και μεγαλωμένος στο Μαρούσι. Ο αυτοπροσδιορισμός είναι  ‘’O Θεσσαλονικιός του Αμαρουσίου’’.Σπούδασε Δίοικηση Επιχειρήσεων στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά , αυτή την στιγμή κάνει το Professional Greek M.B.A. of the University of Kentucky Gatton College of Business & Economics και είναι ο founder του Youth Cultural community frapress.gr

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε το Frapress.gr?

Η ιδέα για την ίδρυση του νεανικού site Frapress.gr γεννήθηκε το 2012 συγκεκριμένα εκείνη την περίοδο υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία και διαπίστωσα ότι υπήρχε  ανάγκη  πολλών νέων ανθρώπων  μαζί και η  δικιά  μου που θέλαμε να εκφραστούμε κάτω από ένα brand οργανωμένα . Έτσι λοιπόν το 2013 δημιουργήθηκε το Frapress.gr τ΄οποίο  ήταν και συνεχίζει ν΄ είναι ένα  σημείο έκφρασης  κάτω από κοινές αξίες και ιδανικά. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 60 ενεργά μέλη.

Ποιο είναι το κοινό που απευθύνεστε και τι μπορούν να κερδίσουν μέσα από το δικό σας portal;

Καταρχάς το  Frapress.gr πλέον φροντίζει να πρεσβεύει την ενημέρωση των αναγνωστών στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και των Σκέψεων επειδή πιστεύουμε ότι αυτοί οι 3 τομείς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για την διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας.
Δε θεωρούμε καμία γνώση δεδομένη. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι δυστυχώς η γενιά μας είναι θύμα της υπερπληροφόρησης και εν τέλει ημιμαθής. Ξεκινάμε από το μηδέν θέλοντας να καλλιεργήσουμε τους αναγνώστες μας. Τους εισάγουμε σε έννοιες εξηγώντας τες προφανώς όχι επιστημονικά αλλά όπως θα τις λέγαμε σ’ έναν φίλο μας. Εκεί ακριβώς είναι η διαφορά μας. Δόξα το θεό  η ομάδα μας αποτελείται από ετερόκλητα νέα άτομα τα οποία επί των πλείστων είναι φοιτητές και αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες Επί των πλείστων  οι αναγνώστες μας είναι ηλικίες μεταξύ 18-30.

Είστε ο ένας από τους 4 νικητές του διαγωνισμού CU RestartUp @Ρομάντσο. Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει για εσάς μετά από αυτή την επιτυχία;

Σ’ αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω την  core ομάδα μου γιατί  είναι εξαίσιο κανείς να είναι critical thinker  αλλά οπως ξέρουμε η αλήθεια είναι η θυγατέρα του Χρόνου και η αλήθεια είναι ότι χάρις σ’ αυτά ταλαντούχα  παιδιά  με τα οποία είμαστε πρώτα φίλοι και μέτα συνεργάτες έφτασε εδώ που έφτασε το site μας. Δεν θέλω να είμαι Βασιλικότερος του Βασιλέως στα λόγια αλλά από την στιγμή που έχουμε επαγγελματική στέγη αυτό πιστεύω σημαίνει πολλά. Πρώτα απ’ όλα θα μπορέσουμε ν΄ έρθουμε σ΄άμεση επαφή με τους άλλους νέους που βρίσκονται στο δίκτυο του Ρομάντσο. Σε δεύτερη φάση η επιτυχία αυτή είναι σίγουρα η  σπίθα για εξωστρέφεια και θα μας βοηθήσει να γίνουμε  πιο προσιτοί στη κοινότητα των  startups από εκεί και πέρα στο χέρι μας είναι  να θέσουμε σ΄εφαρμογή τους μακροπρόθεσμους στόχους μας  και να επηρεάσουμε και εμείς με την σειρά μας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

4 συμβουλές μπορώ να δώσω που τις έχω βάλει και  στην καθημερινότητα μου πλέον.

  1. Κάθε φορά που νιώθεις απογοήτευση θυμήσου γιατί ξεκίνησες

  2. Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια

  3. Άκου την ομάδα σου , σεβασμός στις ανάγκες τους

  4. Μην παγιδεύεσαι στο δόγμα άλλων ανθρώπων δημιούργησε το δικό σου δόγμα.

Βρείτε τους:

Website: frapress.gr

Social:

facebook

Twitter

Instagram

Google+