Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία Μακρή – theproject.gr

    Από: Startup Team

Το theproject.gr είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα crowdsourcing. Είναι δηλαδή ένα μέρος στο οποίο μπορεί κανείς να βρει βοήθεια για να πραγματοποιήσει μια ιδέα του. Λειτουργεί στη beta έκδοσή της μόλις ένα μήνα, και ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται μια δημιουργική κοινότητα!

Τι είναι το www.theproject.gr:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία Μακρή - theproject.gr

Το theproject.gr είναι μια πλατφόρμα crowdsourcing. Η λέξη crowdsourcing προέρχεται από την ένωση των λέξεων crowd (πλήθος) και outsourcing (εξωτερική ανάθεση εργασιών), και είναι η συλλογική διαδικτυακή δραστηριότητα κατά την οποία ένα άτομο προτείνει μέσω μιας ανοιχτής πρόσκλησης σε ένα πλήθος ανθρώπων να αναλάβουν εθελοντικά κάποια καθήκοντα.

Συμμετέχοντας στην πλατφόρμα του theproject.gr, μπορεί κανείς να παρουσιάσει την ιδέα, δηλαδή το project, που θέλει να υλοποιήσει και να βρει άλλους χρήστες που θα βοηθήσουν στην πραγματοποίησή της. Επιπλέον μπορεί να συμμετέχει και ο ίδιος σε άλλα project. Διευρύνει λοιπόν με ένα τρόπο τη συμμετοχικότητα και ενισχύει την κοινωνική συνοχή.

Μέσα από την πλατφόρμα παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης ετερόκλητων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα που θα αναλάβουν να βοηθήσουν στην υλοποίηση της αρχικής ιδέας και θα συνδιαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Αυτό κάνει το TheProject ένα μέρος υλοποίησης ιδεών.

Το theproject.gr λειτουργεί, σε beta έκδοση, από 20 Φεβρουαρίου 2015

Τι είδους project μπορούν να δημιουργηθούν;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία Μακρή - theproject.gr

Ενδεικτικά, μέσω της πλατφόρμας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν project όπως: εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, εκθέσεις, ταινίες, information portals, bazaar, συναυλίες, δημιουργία τεχνολογικών  και μη προϊόντων κλπ. Για την ολοκλήρωση ενός project, από το κοινό μπορεί να ζητηθεί να συμμετάσχει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όπως να αναπτύξει μια νέα τεχνολογία, να αναλάβει μια εργασία σχεδίασης, να συνδιοργανώσει το project ή απλά να πάρει μέρος σε κάποια ψηφοφορία.

Σε ποιους απευθύνεται και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες του;

Το theproject.gr απευθύνεται σε άτομα που έχουν μια ιδέα και χρειάζονται βοήθεια για την ολοκλήρωσή της αλλά και σε άτομα που θέλουν να συμμετέχουν σε δημιουργικά project. Σκοπός είναι η ενίσχυση της συμμετοχής και αλληλεπίδρασης διαφορετικών ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα.

Το theproject.gr εκτός από πλατφόρμα δικτύωσης λειτουργεί και σαν ενημερωτικό portal. Μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις θα παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες δράσεις και άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι χρήστες λοιπόν να μπορούν ενημερώνονται, να εμπνέονται και να δικτυώνονται μέσα από το theproject.gr.

Ποιος είναι ο στόχος του theproject.gr;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία Μακρή - theproject.gr

Στόχος του theproject.gr είναι να γίνει ένας «χάρτης δημιουργικότητας» της Ελλάδας, ο οποίος θα συγκεντρώσει ανθρώπους που έχουν διάθεση για δημιουργία και προσφορά και τα project που αυτοί οργανώνουν.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις το theproject.gr;

Η ιδέα υπήρξε στο μυαλό μου για περίπου 1,5 χρόνο και ξεκίνησε από την ερώτηση: πως υλοποιείς μια ιδέα που ξεπερνάει τις ατομικές δυνάμεις σου. Η απάντηση που βρήκα ήταν το theproject.gr. Σκοπός είναι να γίνει ένα λειτουργικό και χρήσιμο εργαλείο, οπότε η άποψη των χρηστών είναι σημαντική. Αυτός είναι και ο λόγος που βγήκε απευθείας η ανοιχτή beta έκδοση της πλατφόρμας, για να πάρουμε feedback από την πρώτη στιγμή.

Ποια είναι τα σχέδια για την εξέλιξη του theproject.gr;

Αυτή τη στιγμή και εγώ και ο developer ασχολούμαστε με τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας. Στα σχέδια υπάρχουν πολλές ιδέες που θα προστεθούν στην πλατφόρμα. Το σημαντικότερο όμως, είναι να μεγαλώσει η ομάδα του theproject. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο περισσότερα project θα δημιουργηθούν και θα ολοκληρωθούν. Crowdsourcing χωρίς crowd δεν γίνεται!

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Επειδή και εγώ ανήκω στην ίδια κατηγορία, ξέρω πως όταν ξεκινάς μια επιχείρηση πρέπει να κάνεις τα πάντα μόνος σου. Συνήθως δεν υπάρχει ένα δομημένο σύστημα λειτουργίας και για λόγους κυρίως οικονομικούς οι αρχικές ομάδες είναι μικρές. Η συμβουλή που θα έδινα είναι να δικτυωθούμε. Ότι αντιμετωπίζω εγώ σήμερα, κάποιος το αντιμετώπισε χθες και κάποιος θα το αντιμετωπίσει αύριο. Ας μάθουμε ο ένας από τον άλλο.

Λίγα λόγια για σας:

Οι αρχικές σπουδές μου ήταν Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Φέτος είμαι και πάλι φοιτήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, στο Strategic Product Design Programme. Επαγγελματικά…δηλώνω founder of theproject.gr. Όλα τα ενδιαφέροντά μου περιέχονται με κάποιον τρόπο σε αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία Μακρή - theproject.gr

Website: www.theproject.gr

Email: info@theproject.gr

Facebook: www.facebook.com/www.theproject.gr

Twitter: @theproject_team