Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

    Από: Startup Team

Το τρίτο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας διοργανώνεται 12-14 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής!

150 εισηγητές, 34 πάνελ, συζητήσεις για τις τάσεις και ευκαιρίες σε 20 κλάδους της οικονομίας αποτελούν και φέτος τον κύριο κορμό της εκδήλωσης.

Παράλληλα, όμως, θα υπάρχουν WORKSHOPS

…και κυρίως θα ξεκινήσουν τα BUSINESS DAYS!

Κάντε αίτηση στο Πανόραμα για να επισκεφτείτε μεγάλες επιχειρήσεις.

Δείτε περισσότερα στο www.pan-orama.org και κάντε εγγραφή. Κάθε μέρα θα ανακοινώνονται και νέοι εισηγητές!

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook είναι: www.facebook.com/PanoramaEpixeirimatikotitas

Τι είναι το Πανόραμα

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Απευθύνεται σε νέους και νέες κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών. Θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) με τη συμμετοχή πάνω από 150 διακεκριμένων εισηγητών και τη στήριξη των πλέον αξιόλογων επιχειρήσεων.

Ο βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν και είναι να ενημερώσουμε τους νέους μας, μέσα από 34 εισηγήσεις, σχετικά με τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν 20 κλάδοι/τομείς της οικονομίας προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.

Οι κλάδοι/τομείς είναι:

Ναυτιλία Τουρισμός Ενέργεια – Ανανεώσιμες Πηγές Γεωργία
Design Πληροφορική Logistics Mobile Services
Τηλεπικοινωνίες Τρόφιμα Gaming Social Media
Οργανικά Ηλεκτρονικά  Διαφήμιση/Επικοινωνία Consulting Ασφάλειες
Χρηματιστήριο Φαρμακευτικός χώρος Εξαγωγές Νανοτεχνολογία

 

Φέτος ειδικά, με την πρωτόγνωρη και βαθύτατη κρίση που βιώνουμε, οι νέοι μας, απογοητευμένοι με την κατάσταση και απαισιόδοξοι για το μέλλον τους, έχουν έναν ακόμα λόγο για να ζητούν ενημέρωση και καθοδήγηση. Όλοι μας οφείλουμε να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική και ο τρόπος για να το πετύχουμε είναι να αναδείξουμε την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα που σε πείσμα των καιρών επιχειρεί, καινοτομεί, εξάγει και δημιουργεί πλούτο, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία.

Έτσι, φέτος φιλοδοξούμε να προβάλουμε ό,τι πιο επίκαιρο, καινοτόμο και επιτυχημένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην χώρα μας ανά κλάδο και να αναδείξουμε νέους, πολλά υποσχόμενους χώρους για επιχειρηματικότητα και σταδιοδρομία που δεν είναι ευρέως γνωστοί όπως είναι η νανοτεχνολογία, η γεωργία νέων καλλιεργειών, οι εφαρμογές για smartphones, τα οργανικά ηλεκτρονικά, η πληροφορική και οι νέες τάσεις της, το gaming, το mobile marketing κτλ.

Επιλογές Επισκεπτών

Στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας οι επισκέπτες έχουν τις εξής επιλογές:

1) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Στις εισηγήσεις αυτές θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και προοπτικές για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που παρουσιάζουν 20 δυναμικοί κλάδοι της οικονομίας τώρα ή προβλέπεται να παρουσιάσουν στο μέλλον. Έμφαση θα δοθεί σε κλάδους και τομείς που δεν είναι ευρέως γνωστοί, αλλά είναι πολλά υποσχόμενοι όπως είναι η νανοτεχνολογία, η γεωργία νέων καλλιεργειών, οι εφαρμογές για smartphones, η πληροφορική και οι νέες τάσεις της, τα οργανικά ηλεκτρονικά, το gaming, το mobile marketing κτλ.  

Επίσης, οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ακούσουν τις προσωπικές ιστορίες επιχειρηματιών  με στόχο να μοιραστούν τα επαγγελματικά τους βιώματα και να τους δώσουν πρακτικές συμβουλές βγαλμένες από την πράξη και την πείρα τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική προσπάθεια ή την έχουν ήδη ξεκινήσει και αναζητούν κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για διάφορους τρόπους στήριξης επιχειρήσεων.

Οι εισηγητές θα είναι από τα πλέον καταξιωμένα άτομα στο αντικείμενο της εισήγησής τους. Στις 34 εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες (νέοι αλλά και πιο πεπειραμένοι), διευθύνοντες σύμβουλοι, εφοπλιστές, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί κτλ.

2) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ BUSINESS DAYS

Φέτος εισαγάγουμε τα Business Days, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλες, καταξιωμένες επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: BUSINESS DAYS

3) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ WORKSHOPS

Επίσης φέτος, οργανώνουμε δίωρα workshops σε μια αίθουσα 50 ατόμων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: WORKSHOPS

Σε ποιούς απευθύνεται

Το Πανόραμα απευθύνεται σε όλες τις νέες και νέους ηλικίας κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών που ήδη δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των Επιχειρήσεων και φιλοδοξούν να διαγράψουν μια δημιουργική και πετυχημένη πορεία:

  • είτε ως στελέχη επιχειρήσεων
  • είτε δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, το Πανόραμα απευθύνεται σε:

1) Προπτυχιακούς, πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς.

2) Νέες και νέους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται ήδη επιχειρηματικά.

3) Νέες και νέους που δραστηριοποιούνται ως στελέχη επιχειρήσεων και τους απασχολεί ο επαναπροσδιορισμός της επαγγελματικής τους πορείας.

4) Σε μέλη του οικογειακού περιβάλλοντος των νέων, εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται για θέματα επαγγελματικών επιλογών.

Διοργανωτής: Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος

Ο κ. Λαδόπουλος είναι καθηγητής της Οργάνωσης & Διοίκησης των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ, κάτοχος πτυχίου της ΑΒΣΠ στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων. Συνέχισε τις σπουδές του στην Γερμανία στο Ludwig – Maximilianus – Universität και έτυχε του Διδακτορικού Διπλώματος. Με εκπαιδευτική άδεια το 1985 φιλοξενήθηκε στο London Business School και στο Sloan Management School του MIT στις ΗΠΑ όπου μελέτησε επισταμένως τα προγράμματα ανάπτυξης του ανώτατου στελεχικού δυναμικού μεγάλων επιχειρήσεων.

Η όλη του εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα αναπτύχθηκε μέσω των Εκδηλώσεων Διοικητικής και Επιχειρηματικής Σκέψης που συμπλήρωσαν 33 χρόνια πορείας στην ΑΣΟΕΕ κάτω από την στενή συνεργασία πολλών αξιόλογων επιχειρήσεων.

Έχοντας δε υπόψιν τις ανάγκες της βιομηχανίας σε στελεχικό δυναμικό σχεδίασε και ανέπτυξε το Concept Management by: Leadership, Group Dynamics, Motivation, Change, Chaos, Innovation, Conflicts, Ethics and Social Responsibility. Το πρόγραμμα αυτό στόχευε στο να εμφυσήσει και να καλλιεργήσει στον εκπαιδευόμενο τα αναγκαία skills που χρειάζονται για την επαγγελματική του ανάπτυξη μέσα στην επιχείρηση.

Συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. Αργοναυτική Εκστρατεία
2. Ολύμπιοι
3. Ηρακλείς
4. Κερδώος Ερμής Ι
5. Κερδώος Ερμής ΙΙ
6. Summer Open University

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα το οποίο συστάθηκε από τον κ. Λαδόπουλο.