Έξι πράγματα που μάθαμε για τον Στιβ Τζομπς από τη νέα του βιογραφία

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Το «Becoming Steve Jobs» κυκλοφόρησε και επίσημα στις ΗΠΑ και το CNNMoney επιλέγει έξι αποσπάσματα που αποκαλύπτουν «τον πραγματικό» Στιβ Τζομπς.

Η ώρα της επίσημης κυκλοφορίας της νέας βιογραφίας για τον Στιβ Τζομπς έφτασε. Το«Becoming Steve Jobs» τωνBrent Schlender και Rick Tetzeli, που έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, βρίσκεται από τις 24 Μαρτίου στα ράφια των βιβλιοπωλείων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η νέα βιογραφία βασίζεται σε συνεντεύξεις συνεργατών και γνωστών του Τζομπς. Άνθρωποι με τους οποίους συνυπήρχε για χρόνια στην Apple ή συνεργάστικε μαζί τους με ευκαιρία κάποιας συμφωνίας και που ανέπτυξε μαζί τους σχέσεις που ξεπερνούν τις καθαρά επαγγελματικές και έφτασαν μέχρι την πραγματική φιλία.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Apple, το νέο βιβλίο προσφέρει μια πιο ακριβή εικόνα για τον πιο διάσημο CEO στην ιστορία, σε σχέση με την επίσημη βιογραφία του από τον Walter Isaacson. Ο Τζομπς του «Becoming Steve Jobs» δεν είναι ο εμπαθής και εγωιστής πρωταγωνιστής της βιογραφίας του Isaacson, αλλά ένας οραματιστής και απαιτητικός ηγέτης μιας εταιρείας που ετοιμάζεται να εξελίχθη στον σημερινό ηγέτη της τεχνολογίας.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, το περιοδικό Fast Company δημοσίευσε εκτεταμένα αποσπάσματα από τη νέα βιογραφία, με νέες πληροφορίες τόσο για τον χαρακτήρα του Τζομπς όσο και για την ιστορία της Apple. Οι συντάκτες του CNNMoney επέλεξαν να παρουσιάσουν τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές:

1. Το αγαπημένο χαρακτηριστικό του Τζομπς από το iTunes

Η Apple παρουσίασε το iTunes το 2001. Ο Τζομπς ανέφερε πως αγαπούσε τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή μουσική πλατφόρμα οπτικοποιούσε την μουσική. Η «ψυχεδελική εφαρμογή που παράγει κάποιες trippy, πολύχρωμες, αφηρημένες, κινούμενες εικόνες, πλήρης οθόνης που παράγονται από οποιαδήποτε μουσική παίζει» ενθουσίασε τον επικεφαλής της Apple.

Η επιλογή αυτή, άλλωστε, ήταν αναμενόμενη για τον ίδιο, αν αναλογιστούμε πως ο Τζομπς είχε πειραματιστεί με το LSD.

2. «F–k Neil Young»

Ο γνωστός τραγουδοποιός της ροκ είχε ασκήσει κριτική για την ποιότητα της ψηφιακής μουσικής, λέγοντας πως είναι κατώτερη από αυτή της εποχής των αναλογικών ηχογραφήσεων. Πρότεινε μάλιστα να στείλει στον Τζομπς ένα σετ των ηχογραφήσεων του σε βινύλιο.

Η απάντηση του Τζομπς, σύμφωνα με το βιβλίο, ήταν απλή και σύντομη. «Γ..α τον Νιλ Γιάνγκ. Και γ..α τους δίσκους του. Κράτα τους εσύ.»

3. Η ομιλία στο Στανφορντ παραλίγο να μην πραγματοποιηθεί

Ο Τζομπς πραγματοποίησε τη διάσημη ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2005. Ωστόσο, μια σειρά από ατυχίες κόντεψαν την να ακυρώσουν.

Αρχικά, ο Τζομπς δεν μπορούσε να βρει τα κλειδιά του SUV του. Η σύζυγός του, Λορίν, σημφώνισε να οδηγήσει μαζί με τα τρία τους παιδιά.

Όταν έφτασαν στο Στανφορντ, ένας αστυνομικός τους σταμάτησε και τους είπε πως το παρκινγκ ήταν γεμάτο.

«Δεν καταλάβατε», απάντησε η Λορίν, όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο. «Έχω μαζί μου τον βασικό ομιλητή εδώ. Είναι εδώ, στο αυτοκίνητο. Αλήθεια.»

Ο αστυνομικός κοίταξε μέσα στο αυτοκίνητο και είδε τον Τζομπς που φορούσε το συνηθισμένο του τζιν, παπούτσια Βirkenstocks και ένα μαύρο T-Shirt.

«Αλήθεια; Ποιος είναι;» ρώτησε απορημένος.

Όλοι στο αυτοκίνητο άρχισαν να γελάνε. «Αλήθεια», απάντησε ο Τζομπς σηκώνοντας το χέρι του. «Εγώ είμαι.»

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com