Αυξήστε το business reach με το Instagram

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

Το Instagram είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα social media με εκατομμύρια χρήστες να ανεβάζουν καθημερινά φωτογραφικό υλικό στους λογαριασμούς τους. Ήδη, το social network μετράει πάνω από 300 εκ. ενεργούς χρήστες, οι οποίοι αυξάνονται κάθε μέρα γεωμετρικά.

Φυσικά, το Facebook διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του, ωστόσο όμως οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να παρατηρούν την αυξανόμενη δύναμη του Instagram σε ό,τι αφορά την ανάρτηση visual content. Καθημερινές στιγμές, όπως βόλτες, φαγητό, ρουχισμός, κατοικίδια κ.ά. μετατρέπονται σε έργα τέχνης με τα features που προσφέρει η πλατφόρμα.

Το εν λόγω network όμως δεν είναι μόνο δημοφιλές μεταξύ των χρηστών, αλλά αρχίζει να διαδίδεται και στον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί προσφέρει πολλές δυνατότητες, τις οποίες αν τις αξιοποιήσουν τα brands θα έχουν μεγάλο όφελος.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά tips για να αυξήσετε με εύκολο τρόπο το reach της επιχείρηση σας μέσω Instagram:

Δημιουργία Instagram profile και ενεργή συμμετοχή

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι με το Instagram ασχολούνται μόνο οι έφηβοι, απατώνται καθώς η συμμετοχή είναι μαζική από όλα τα δημογραφικά κοινά. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το Instagram αποδίδει 58 φορές μεγαλύτερο engagement ανά χρήστη σε σύγκριση με το Facebook και 120 φορές μεγαλύτερο engagement από το Twitter.Είναι απαραίτητο λοιπόν μια εταιρεία να έχει ενεργή συμμετοχή στο Instagram και να χτίσει ένα πρόγραμμα επικοινωνίας και μια στρατηγική που θα δημιουργεί ποιοτικό περιεχόμενο και θα κάνει engage με το κοινό της.

Προώθηση του profile σας

Όταν φτιάξετε το profile της εταιρείας σας στο Instagram, προωθήστε το με κάθε δυνατό τρόπο. Κοινοποιείστε το νέο λογαριασμό σας σε όλα τα άλλα social media που διατηρείτε, όπως για παράδειγμα Facebook, Twitter κ.ά.. Επίσης μπορείτε να κάνετε post τις φωτογραφίες του Instagram και στο wall της σελίδας σας στο Facebook. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε το εικονίδιο του Instagram στο site ή το blog σας, ώστε όταν μπαίνουν οι χρήστες στη σελίδα σας, να συνδέονται και να κάνουν follow στο λογαριασμό σας. Με αυτές τις μεθόδους θα αυξήσετε τους fans της σελίδας σας και θα ενισχύσετε το brand loyalty.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr