Ξέχνα καινοτομίες με ακατάλληλους ανθρώπους

    Από: Startup Team
πηγή: andro.gr

Τι διδάσκει η ιστορία μας σε όσους επιχειρούν ή σε όσους είναι αποτελεσματικοί επαγγελματίες και εργαζόμενοι; Photo Credit: Ryan/flickr

 

Του Τάσου Παγκάκη

Σας έχω μια άκρως διδακτική ιστορία, για όποια δουλειά κι αν κάνετε, για ό,τι και αν «παλεύετε» στη ζωή! Στην ιστορία μας θα σβήσω business, brands και ονόματα, για να μην εκθέσω υπολήψεις και (τους δήθεν) managers. Θα σας την πω ακριβώς όπως μου τη διηγήθηκε παλιός πελάτης μου και φίλος που του συνέβη.

Ας πάμε σ’ ένα εργοστάσιο που συσκευάζει σωληνάρια. Εντοπίστηκε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Η γραμμή παραγωγής μερικές φορές κολλούσε και έκλεινε άδεια τα κουτιά χωρίς σωληνάριο στο εσωτερικό τους. Αυτό δημιούργησε αμφισβητήσεις περί της αντιλαμβανόμενης ποιότητας της επιχείρησης από τους αγοραστές, συνεργάτες και διανομείς. Η φράση «δεν ξαναπαραλαμβάνω από εσάς» ενός μεγάλου διανομέα τράνταξε την αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου. Σήμανε συναγερμός!

Ο CEO φωνάζει αμέσως την ομάδα διοίκησης και κανείς δεν ήξερε να του απαντήσει το γιατί. Βλέπετε, είναι εύκολο να γίνεις Manager και να απομακρυνθείς από το χώρο όπου γίνονται πραγματικά όλα (υλοποίηση / εργοστάσιο / κουζίνα / υπηρεσίες)! Τότε, ο CEO αποφάσισε να προσλάβει έναν εξωτερικό σύμβουλο, μία τεχνική εταιρεία, για να λύσει το πρόβλημα των άδειων κουτιών.

Ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία: κατατέθηκε η τεχνική περιγραφή, ο αναλυτικός προϋπολογισμός του και οι προτεινόμενοι υπεργολάβοι. Έξι μήνες πήρε (και κάποια εκατομύρια), και είχαν πια μια φανταστική λύση. Όλα στην ώρα τους, on-budget, και πιστοποιημένη, μετρήσιμη, υψηλή ποιότητας λύση. Ο καθένας στην ομάδα έργου ήταν ευχαριστημένος.

Να ελέγχεις εσύ καθημερινά τι τρέχει στην καρδιά της επιχείρησής σου. Οι βελτιώσεις δεν γίνονται μια κι έξω, το ψάξιμο είναι συνεχές.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
andro.gr