Συνέντευξη με την Ραλλού Γεωργίου Marketing Manager του Startup Grind Athens

    Από: Startup Team

Η καινοτομία είναι κάτι που με συναρπάζει και το πάθος μου για τις startups με οδήγησε στο να φτιάξω ένα site αφιερωμένο στις Tech Startups στην Ελλάδα, το TechStart.gr. Ξεκίνησα τις συνεντεύξεις με Founders που άνοιξαν τα χαρτιά τους και μου μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο στήσιμο των εταιρειών τους και τι έκαναν για να ξεπεράσουν τα αρχικά προβλήματα και να οδηγηθούν στην επιτυχία. Σκοπός μου ήταν πάντα να πηγαίνω πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις, και τις ειδήσεις στα πρωτοσέλιδα και να εμβαθύνω όσο περισσότερο μπορώ σε πρακτικά θέματα που απασχολούν όλους τους founders, όπως η χρηματοδότηση, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσεις αυτό που κάνεις. Αυτό το ταξίδι με τις startups με γοήτευσε τόσο που αποφάσισα να συμμετέχω στο Startup Grind Athens, μιας και μοιράζεται το ίδιο όραμα: να ενώσει, να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους επιχειρηματίες κάνοντας το ταξίδι προς την επιτυχία λιγότερο μοναχικό.

Τι είναι το Startup Grind? Πως έχει προκύψει η ιδέα?

Το Startup Grind είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που προωθεί την επιχειρηματικότητα σε όλον τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2010 από τον Derek Andersen στο Silicon Valley της Καλιφόρνια μέσα από την ανάγκη του να γίνει πρακτική ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα που απασχολούν τους founders. Αυτό που ξεκίνησε σαν μια παρέα που κουβεντιάζει σε χαλαρό κλίμα, φάνηκε ότι τελικά ενδιαφέρει πολύ κόσμο μιας και μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος και αναδεικνύει αόρατες μέχρι τώρα πτυχές της επιχειρηματικότητας. Έτσι επεκτάθηκε το Startup Grind πολύ σε περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ και αμέσως ακολούθησε η Ευρώπη, η Ασία, όλος ο κόσμος! Σήμερα λειτουργούμε σε 150 πόλεις, σε 65 χώρες, έχοντας ξεπεράσει το ορόσημο των 100.000 επιχειρηματιών που ωφελήθηκαν από τα events μας. Αυτό που παραμένει μετά την αξιοπρόσεκτη εξάπλωση του Startup Grind, είναι το χαλαρό και παρεϊστικο στυλ που φέρνει τετ-α-τετ τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες με το κοινό μέσα από μια διαδικασία ερωτοαπαντήσεων που είναι γνωστή και ως fireside chat.

Μέχρι σήμερα τι εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί?

Συνέντευξη με την Ραλλού Γεωργίου Marketing Manager του Startup Grind Athens

Κάθε πόλη εκπροσωπείται από το δικό της Local Chapter και διοργανώνει τα δικά της events με την αφρόκρεμα των startup founders που έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες από την προσωπική τους εμπειρία. Μεταξύ των πιο επιφανών καλεσμένων του Startup Grind είναι ο co-Founder του Twitter, του Instagram, του AirBnB και του Lyft όπως και ο Founder του Pinterest. Στην Αθήνα κάναμε αντίστοιχα πολύ εντυπωσιακή έναρξη προσκαλώντας μια σειρά από A-list founders όπως ο Χάρης Καρώνης (Founder Viva), ο Γιώργος Χατζηγεωργίου (Co-Founder Skroutz), ο Νίκος Κακαβούλης (Founder Daily Secret), ο Απόστολος Αποστολάκης (co-Founder e-FOOD.gr μεταξύ άλλων) και ο Philipp Brinkmann (co-Founder TravelPlanet24). Ο επόμενος καλεσμένος μας την Τρίτη 21 Απριλίου στο InnovAthens είναι ο Νίκος Δρανδάκης, Founder του Taxibeat, ενός εκ των πιο αγαπητών mobile apps και λαμπρού success story για το τι μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος με μια καλή ιδέα, εξάγοντας το προϊόν του μέχρι την Βραζιλία και σηκώνοντας 8 εκατομ. ευρώ επιχορήγηση!

Υπάρχει κάπου βίντεο από τις εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και δεν μπόρεσε κάποιος να παρεβρεθεί?

Σαφώς, όλες μας οι εκδηλώσεις βιντεοσκοπούνται από HD camera της ομάδας Crane Kick Videos, επαγγελματίες που ειδικεύονται στην παραγωγή videos για startups. Η δουλειά τους είναι εξαιρετική και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε on-line στο official YouTube channel μας όπου αναρτούμε τα videos από όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια τεράστια βάση γνώσης απ’ όπου μπορούν να αντλήσουν πρακτικές συμβουλές και έμπνευση οι μελλοντικοί επιχειρηματίες που σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα τους. Φυσικά, η εμπειρία του να έχεις φυσική παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης είναι κάτι το ανεκτίμητο μιας και δημιουργούνται εξαιρετικές ευκαιρίες για networking. Αυτό άλλωστε το βλέπουμε και πρακτικά κάθε μήνα στο InnovAthens πριν και μετά το τέλος της εκδήλωσης όπου οι συμμετέχοντες παραμένουν στο χώρο και μετά τη λήξη της ομιλίας για να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους ή να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον επίσημο προσκεκλημένο μας. Είναι τέτοια η δυναμική που αναπτύσσεται στο χώρο που μερικές φορές μένουμε ως αργά στο χώρο, κάτι που μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καθώς πιστοποιεί την πεποίθηση μας ότι οι Έλληνες founders διψάνε για τέτοιου είδους εκδηλώσεις που τους δίνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή ο ένας με τον άλλο.

Κάθε πότε να περιμένει το Startup Community στην Ελλάδα events από εσάς?

Συνέντευξη με την Ραλλού Γεωργίου Marketing Manager του Startup Grind Athens

Το Startup Grind Athens πραγματοποιεί κάθε μήνα ανελλιπώς μια εκδήλωση, το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε κανείς να το βρει στο official website μας StartupGrind.com/Athens. Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί μήνες είναι αφιερωμένοι σε παγκόσμια κλίμακα σε ένα συγκεκριμένο theme. Για παράδειγμα, το Μάιο δίνουμε το βήμα σε περισσότερες από 60 γυναίκες founders σε 40 χώρες απ’ όλο τον κόσμο με σκοπό να αναδείξουμε τον ρόλο της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Το Startup Grind Athens έχει την τιμή να συμμετέχει στο παγκόσμιο αυτό σκοπό, με καλεσμένη την Τρίτη 19 Μαϊου την Ξένια Κούρτογλου, CEO της FocusBari και coFounder του e-satisfaction.gr

Αν θέλει ένα Startup ή ένας φορέας να τον παρουσιάσετε τι πρέπει να κάνει?

Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατά case studies από τον χώρο των startups, γι’ αυτό και προσεγγίζουμε Founders που έχουν διαγράψει μια εξαιρετικά πετυχημένη πορεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Δεν υπάρχουν αυστηρά κριτήρια, πέρα από το γεγονός ότι σε κάθε μας event θέλουμε μέσα από τον ομιλητή να εκμαιεύσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα είναι απόλυτα χρήσιμες για το κοινό που θα συμμετέχει. Αυτή την πετυχημένη συνταγή εφαρμόζουμε από την αρχή και βλέπουμε με χαρά ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πολύ γρήγορα την προστιθέμενη αξία του Startup Grind θεσμού και μας τιμά κάθε μήνα με μεγάλη προσέλευση και sold out events. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και με ακόμα καλύτερες υπηρεσίες που θα ενδυναμώσουν το Αθηναϊκό startup community με στοχευμένες δράσεις από τη νέα σεζόν.