TEDx Patras: Ημερίδα Ιστιοπλοΐας στη μαρίνα της Πάτρας

    Από: Startup Team

Μία ημερίδα ιστιοπλοΐας διοργανώνει το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στις 2.00μμ, το TEDxPatras, στο Pas Mal, στη μαρίνα της Πάτρας. Η ημερίδα εντάσσεται στο «Sea of Voices» που είναι το θέμα του φετινού TEDxPatras, του πρώτου standard event του δημοφιλούς διεθνώς θεσμού που θα διοργανωθεί στην πόλη το επόμενο Σάββατο 25 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικές με το θέμα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τουριστικά σκάφη στη μαρίνα της Πάτρας και να λύσει πιθανές απορίες σχετικά με την ιστιοπλοΐα και το yachting γενικότερα. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την σχολή ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου «Ιάσων», την Open Regatta Fiesta, το Ionian Adventure και το τουριστικό γραφείο Ferry Services.

Σημειώνεται πως το TEDxPatras θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων  και στόχος του είναι η ανάδειξη και προώθηση της ιδέας του TED, η δημιουργία έμπνευσης και κίνητρου για εξερεύνηση καινοτόμων ιδεολογιών και η προαγωγή της ιδέας του υγιούς εθελοντισμού.

Ο θεσμός TED ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια, ως συνέδριο που έφερε σε επαφή ανθρώπους της Τεχνολογίας (Technology), της Ψυχαγωγίας (Entertainment) και του Σχεδιασμού (Design). Εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα τοπικών αυτό-οργανωμένων εκδηλώσεων -τα TEDx- που συμπεριλαμβάνει δράσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος.