THINK: Larissa | «Σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις» «Εισαγωγή στη ρομποτική»

    Από: Startup Team

Εκπαιδευτικά workshops του American College of Thessaloniki (ACT)

για μαθητές Λυκείου

Κυριακή 26 Απριλίου 2015, 12:00 – 16:00, Divani Palace Hotel, Λάρισα

 

Σειρά εκπαιδευτικών workshops για μαθητές Λυκείου διοργανώνει την Κυριακή 26 Απριλίου στη Λάρισα, το American College of Thessaloniki (ACT), το μη κερδοσκοπικό μεταλυκειακό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το πρώτο με τίτλο «Σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις» αφορά στην εξοικείωση των παιδιών με την επιχειρηματικότητα προτρέποντας τους να λειτουργήσουν ως μελλοντικοί managers. Επαγγελματίες, απόφοιτοι του ACT, θα παρουσιάσουν στους μαθητές case studies και οι μαθητές με τη σειρά τους θα καταθέσουν δικές τους προτάσεις και συμβουλές για να διαχειριστούν από κοινού τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν.

Το δεύτερο είναι η «Εισαγωγή στη ρομποτική» και κατά τη διάρκειά του οι μαθητές θα κατασκευάσουν, με τη βοήθεια του πακέτου Lego Mindstorms EV3, ένα κινούμενο ρομπότ το οποίο θα εξοπλίσουν με αισθητήρες, κινητήρες και μικροελεγκτές και θα το προγραμματίσουν για να το δουν να “ζωντανεύει” μπροστά στα μάτια τους. Για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο εργαστήριο δεν απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού.

Τα εκπαιδευτικά workshops στη Λάρισα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, της εταιρίας Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Employ και της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας (ΕΕΔΕΚΕ).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά workshops θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.act.edu/think

Για περισσότερες πληροφορίες 2310 398 398 (9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.)