Πώς να δείχνετε πιο έξυπνοι στα meetings

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

10 τρόποι για να κλέψετε την «λάμψη» του ομιλητή.

Είχατε σκεφτεί πως μπορείτε να φανείτε πιο έξυπνοι από εκείνον που κάνει τη παρουσίαση σε ένα meeting; Και όμως γίνεται! Τη στιγμή που ο ομιλητής έχει αφιερώσει ώρες για να προβάρει την ομιλία του, εσείς με απλές κινήσεις θα δείξετε πως είστε πιο έξυπνοι και πιο διαβασμένοι.

Δείτε πως:

  1. Διαγράμματα Venn. Τα διαγράμματα venn θα δείτε πως αμέσως θα «διχάσουν» τους ακροατές. Πριν ολοκληρώσετε τη φράση σας θα δείτε πως θα υπάρχουν ήδη διαφορετικές απόψεις για το πόσο μεγάλοι θα έπρεπε να είναι οι κύκλοι και ποιες θα έπρεπε να είναι οι ετικέτες.
  2. Κάντε τα ποσοστά σας κλάσματα. Όταν στις ομιλίες χρησιμοποιούν ποσοστά, προσπαθήστε να τα αλλάζετε. Δηλαδή, την επόμενη φορά που θα αναφέρει κάποιος «Το 25% των αγοραστών…» τονίστε πως εννοεί «ένας στους τέσσερις» – θα δείτε αμέσως πως θα εντυπωσιαστούν όλοι από τις μαθηματικές σας ικανότητες.
  3. Ζητήστε να κάνουν μια παύση. Σε όλα τα meetings έρχεται αυτή η στιγμή που όλοι παρεμβαίνουν στη συζήτηση – εκτός από εσάς. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσετε να κάνουν μια παύση και να μείνετε στις πραγματικές λεπτομέρειες «Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε;» – ξαφνικά όλοι θα ασχολούνται με εσάς.
  4. Γνεύστε καθώς προσποιείστε πως κρατάτε σημειώσεις. Σε κάθε meeting να φέρνετε μαζί σας το notepad – όλοι θα εκτιμήσουν το γεγονός πως ακολουθείτε τις επιταγές της τεχνολογίας. Σημειώστε μια λέξη από κάθε πρόταση και γνεύστε το κεφάλι σας για να δείξετε πως συμφωνείτε με όσα λένε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com