Το Κολλέγιο Ανατόλια στο 1o Thessaloniki Science Festival 14- 17 Μαΐου 2015

    Από: Startup Team

Πολυχώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού “WE

ΔΕΘ – Helexpo Περίπτερο 8

Τις πλέον πρωτοποριακές και δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζει και στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες του παρουσιάζει το Κολλέγιο Ανατόλια στο 1o Thessaloniki Science Festival, από τις 14 έως τις 17 Μαΐου στους χώρους της ΔΕΘ- Helexpo.

Καθηγητές από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο – Λύκειο και το American College of Thessaloniki (ACT) του Κολλεγίου Ανατόλια θα συστήσουν και θα μοιραστούν με το κοινό τις καινοτόμες προσεγγίσεις και τα ξεχωριστά προγράμματα του εκπαιδευτικού οργανισμού σε 14 διαφορετικές εκδηλώσεις εργαστήρια,  διαδραστικές εκθέσεις και ομιλίες για μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Παράλληλα το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια θα προσφέρει εργαστήρια και παρουσιάσεις, ενώ μια αλληλεπιδραστική ομιλία θα αποτελέσει την επίσημη έναρξη του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας/ ACSTAC 2016 που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια.

Το 1ο Thessaloniki Science Festival υλοποιείται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO-ΔΕΘ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Συμμετέχουν επίσης, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα καθώς και οι μεγαλύτεροι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το Thessaloniki Science Festival πραγματοποιείται με την υποστήριξη και του Κολλεγίου Ανατόλια.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα με τις λεπτομέρειες της κάθε συμμετοχής, το οποίο μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του Thessaloniki Science Festival

Πρόγραμμα: