Οι εταιρείες που επενδύουν στη δημιουργία ισχυρής ταυτότητας Ε.Κ.Ε. είναι εκείνες που διακρίνονται

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Η ολοένα εντονότερη ομοιογένεια των προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελεί σήμερα πραγματικό πονοκέφαλο για τις διοικήσεις των επιχειρήσεων, στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν ένα εξαιρετικό προφίλ για την εταιρική τους ταυτότητα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, η διαχωριστική γραμμή στην ταυτότητα των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, γίνεται ολοένα και πιο δυσδιάκριτη. Η απόπειρα κατάδυσης στα άδυτα της συμπεριφοράς των καταναλωτών, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες είναι εκείνες οι παράμετροι που τoους οδηγούν να επιλέξουν μία συγκεκριμένη εταιρεία έναντι μίας άλλης, αποτελεί πλέον συνηθισμένη τακτική, καθώς διευρύνεται συνεχώς η επιστήμη της ψυχολογίας του καταναλωτή.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, περισσότερο δε από ποτέ σε εποχές κρίσεων. Αποτελεί το σημείο στο οποίο συναντώνται οι προτιμήσεις του καταναλωτή με τις αξίες της εταιρείας και τις κοινωνικές επιθυμίες και ανάγκες.

Οι επονομαζόμενες «υπεύθυνες» επιχειρήσεις, όσες δηλαδή ηγούνται στην αγορά με τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, δεν εκπλήσσουν απλώς τους ανταγωνιστές τους με τις αιφνίδιες κινήσεις τους, αλλά επιλέγουν επιπρόσθετα να θέσουν στο επίκεντρο της στρατηγικής τους αυτό που ονομάζεται Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr