Δέκα μαθήματα για επιχειρήσεις που έμαθα στα μπαρ

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τι μπορείτε να μάθετε για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, πίνοντας το ποτό σας.

Κάποιοι περνάνε χρόνια στα έδρανα των πανεπιστημίων ώστε να μάθουν όσα χρειάζονται για να διοικήσουν σωστά μια επιχείρηση.

Είχατε σκεφτεί ποτέ πως μπορείτε να μάθετε τα «μυστικά των επιχειρήσεων» σε μια μπάρα πίνοντας το ποτό σας; Και, όμως, γίνεται.

Ο Andrew Cohen, ιδρυτής των Brainscape, Instructor, TechStars και General Assembly μοιράστηκε όλα όσα του έμαθαν τα μπαρ και τον βοήθησαν στην επαγγελματική του πορεία.

Ας τα δούμε:

1. Να είστε υπομονετικοί και επίμονοι

Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά στη μπάρα και εκεί που νομίζουμε πως ο μπάρμαν θα έρθει προς το μέρος μας και θα παραγγείλουμε. Εκείνος, όμως, φαίνεται πως έχει άλλη άποψη και μας αγνοεί πηγαίνοντας σε άλλους πελάτες.

Οι βετεράνοι θαμώνες των μπαρ χειρίζονται αυτή την «απόρριψης», διατηρώντας μια σαφή και ορατή παρουσία και κάνοντας διακριτικές κινήσεις ώστε να κερδίσουν την προσοχή του μπάρμαν.

2. Δώστε νωρίς τα «δώρα»

Τα «δώρα» στα μπαρ δεν είναι τίποτα άλλο, απ’ το φιλοδώρημα. Δίνοντας από νωρίς το «μπόνους» στον μπάρμαν θα διασφαλίσετε τις καλύτερες υπηρεσίες κι εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαγαζί.
Το ίδιο μάθημα ισχύει και για τους εργαζόμενους και τους πελάτες και τους επενδυτές. Αν οι άνθρωποι / εργαζόμενοι νιώσουν πως η δουλειά τους αναγνωρίζεται θα θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της εργασίας τους και να ενισχύσουν τις εργασιακές σχέσεις.

3. Προσποιηθείτε μέχρι να πετύχετε

Στα μπαρ του κέντρου είναι πολύ εύκολο να νιώσετε πως είστε ο πιο άσχημος, φτωχός, κακοντυμένος και λιγότερο άνετος πελάτη.

Το βρώμικο μυστικό είναι ότι όλοι όσοι αγαπούν τα μπαρ έχουν αισθανθεί έτσι κάποια στιγμή. Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν κοινωνικά ( και οι επιχειρήσεις) δεν διαθέτουν κατ ‘ανάγκην όλες τις «επιθυμητές ιδιότητες και χαρακτηριστικά» από την αρχή. Ξέρουν, όμως, να προσποιούνται και να πείθουν τον εαυτό τους πως είναι «φοβεροί» μέχρι και οι άλλοι άνθρωποι να αρχίσουν να πιστεύουν σε αυτούς.

4. Μην φλερτάρετε τον πιο ωραίο / ωραία του μπαρ

Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε στον πιο ωραία που υπάρχει στον ίδιο χώρο, πως είστε όμως σίγουροι πως είναι και ο καλύτερος; Το ίδιο ισχύει και για τις δουλειές. Μερικές φορές, αντί να ποντάρετε όλα τα «χαρτιά» σας με στόχο τις καλύτερες προοπτικές πωλήσεων στον κόσμο, ξεκινήστε με πιο «ρεαλιστικούς» στόχους που θα σας αποφέρουν σίγουρα καρπούς και μάλιστα σύντομα. Εντυπωσιάστε τους άλλους βασικούς παίκτες, μέχρι οι «ελίτ των επιχειρήσεων» να μην έχουν άλλη επιλογή απ’ το να έρθουν σε εσάς.

5. Προσέξτε για να έχετε

Κανείς δεν συμπαθεί τους θαμώνες που πίνουν τόσο πολύ που καταλήγουν να λιποθυμούν στην είσοδο του μαγαζιού. Αντίστοιχα κανείς δε συμπαθεί τα αφεντικά που και υπαλλήλους που χρονοτριβούν και στη συνέχεια τρέχουν μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Όσοι έχουν εμπειρία στο ποτό «προσέχουν για να έχουν». Τι σημαίνει αυτό; Έχον φάει πριν πιουν ή πίνουν ένα νερό ενδιάμεσα ώστε να αποφύγουν το μεθύσι.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com