Συνέντευξη Startup.gr: Μιχάλης Τζήκας – Photoshooter.gr

    Από: Startup Team

Σπούδα στο ΑΤΕΙ Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, στην πολή όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και πλέον εργάζομαι. Μια πόλη που μου πρόσεφερε όλες τις ευκαιρίες για να μπορέσω να εξελιχθώ στον τομέα της πληροφορικής αν και τότε δεν ύπήρχε ακόμα κάποια ενεργή κοινότητα στο επιχειρήν/startups. Παρόλα αυτά, από 19 χρονών εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής. Αυτή την στιγμή εργάζομαι στο πολύ πετυχυμένο startup, schoox.com ως Web Developer, και παράλληλα αναπτύσω το photoshooter.gr.

Τι είναι το photoshooter.gr

To photoshooter.gr είναι ένα marketplace για φωτογράφους, μια πλατφόρμα όπου ο φωτογράφος μπορεί να παρουσιάσει το portfolio του και να προβάλει έτσι τις ικανότητες που τον διακρίνουν ως επαγγελματία. Πέρα όμως από την διαφήμιση τo photoshooter.gr παρέχει στον φωτογράφο και εν δυνάμει  πελατολόγιο καθώς του δίνει την δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με υποψήφιους πελάτες, στέλνοντας τους προσφορές ανάλογα με τις απαιτήσεις τους. Γίνεται έτσι μια σύζευξη προσφοράς και ζήτησης μεταξύ φωτογράφου και πελάτη άμεσα και χωρίς κόπο τόσο για τον υποψήφιο πελάτη όσο και για τον φωτογράφο.

Σε ποιους απευθύνεται και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες του;

Το photoshooter.gr ως marketplace απευθύνεται σε επαγγελματίες/freelancers φωτογράφους που ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και το πελατολόγιο τους.

Όφελος φυσικά έχουν και οι απλοί επισκέπτες του photoshooter.gr οι οποίοι ψάχνουν για την φωτογραφική κάλυψη ενός γεγονότος καθώς έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε ένα πλήθος προφίλ φωτογράφων και να επιλέξουν αυτόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προτιμήσεις τους.

Ποιος είναι ο στόχος του photoshooter.gr;

Στόχος του photoshooter.gr είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην  δουλειά και στην καθημερινότητα ενός φωτογράφου, το οποίο θα του προσφέρει όχι μόνο την δυνατότητα προβολής και διαφήμισης του αλλά και  την δυνατότητα ευρεσης νέων πελατών και διαχείρισης αυτών.

Πως προέκυψε η ιδέα; / Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις το photoshooter.gr;

Πάντα πιστεύα και πιστεύω ότι τα πετυχημένα startups γεννιούνται μέσα από τις πραγμάτικές ανάγκες των founders. Έτσι και το photoshooter.gr ξεκίνησε από την προσωπική μου ανάγκη εύρεσης φωτογράφου. Ψάχνωντας λοιπόν στο web για φωτογράφο, ήρθα αντιμέτωπος με ένα πλήθος ιστοσελίδων και πληροφοριών το οποίο μου κόστιζε χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Και έτσι απλά είπα «Let’s do it”.

Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια τόσο ως freelancer αλλά και μέσα απο το schoox.com στο οποίο εργάζομαι, δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω κάτι δικό μου.Η δουλειά μου είναι και το χόμπι μου! Το να αγαπάς αυτό που κάνεις, σου δίνει την δύναμη να κάνεις οτιδήποτε και η εμπειρία της δουλειάς, σου δίνει την δυνατότητα να πετύχεις σε αυτό.

Πως λειτουργεί;

Ως φωτογράφος ο χρήστης του photoshooter θα πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα με τα βασικά στοιχεία του, να ανεβάσει φωτογραφίες από το portfolio του και να καταχωρήσει πακέτα προσφορών τα οποία θέλει να προβάλει στους επισκέπτες του site. Από εκεί και πέρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να απαντάει στις αιτήσεις για προσφορές που θα του στέλνουμε.

 

Για τους επισκέπτες του photoshooter οι οποίοι ψάχνουν φωτογράφο τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Συμπληρώνουν τα βασικά στοιχεία της φωτογράφισης που επιθυμούν όπως είδος, περιοχή και ημερομηνία και η αίτηση τους κοινοποιείται στους φωτογράφους που θα μπορούσαν να εξηπηρετήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση  προκειμένου να στείλουν την προσφορά τους.

Ποια είναι τα σχέδια για την εξέλιξη του photoshooter.gr;

Η ιδέα του photoshooter.gr ξεκίνησε ως μια σελίδα καταχώρησης επαγγελματιών φωτογράφων, εξελίχθηκε σε ένα «δυναμικό» marketplace και σκοπός του στο άμεσο μέλλον είναι να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους φωτογράφους οι οποίοι θέλουν να έχουν μια ενεργή παρουσία στο internet και να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους. Υπάρχουν πολλά σχέδια που ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται και σύντομα θα δείτε πολλές και ουσιαστικές αλλαγές στο photoshooter.gr.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Με μία λέξη, τολμήστε το. Βλέποντας τα ελληνικά δεδομένα, ένα είναι το συμπέρασμα. Καινοτομία. Για να πάμε όχι μόνο ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά πρέπει να μπούμε σε διαφορετική λογική από αυτήν που όλοι λέμε τόσο καιρό ως «Ελληνάρες». Πρέπει να μπούμε στην λογική της καινοτομίας και να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους προσωπικής ικανοποίησης. Συναίσθημα  το οποίο είναι πολύ ισχυρό και μακάρι να το νιώσουν όλοι οι επιχειρηματίες και μη.

Βρείτε τους:

Founder: Μιχάλης Τζήκας
Website: www.photoshooter.gr

Facebook: www.facebook.com/pages/Photoshootergr/657613444334327

Email: info@photoshooter.gr

Τηλέφωνο: 6977403566