Συνέντευξη στο Startup.gr: Θοδωρής Θεοδωρόπουλος & Σπύρος Λοΐσιος, Hotelgenius

    Από: Startup Team

O Θοδωρής Θεοδωρόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2001 και από την πρώτη στιγμή έως σήμερα δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται, να δοκιμάζει νέες κατευθύνσεις και να προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη αγορά. Ύστερα από πολύ πετυχημένες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες στο Hospitality Technology και χάρη στις γνώσεις του, τόσο από τις σπουδές του που εκτείνονται από την πληροφορική έως τη διαχείριση ξενοδοχείων (hotel management), αποφάσισε να δημιουργήσει τις δικές του εταιρείες, με στόχο να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σε κάθε ξενοδόχο.

Ο Σπύρος Λοΐσιος ξεκίνησε την πετυχημένη πορεία του με ξενοδοχειακές σπουδές και ύστερα επέκτεινε τις γνώσεις του συνεχίζοντας με τον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να χτίσει μία ισχυρή καριέρα στην τουριστική αγορά, με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη και επέκταση των γνώσεων αλλά και των πρακτικών εφαρμογών σε οτιδήποτε αφορά την εικόνα ενός ξενοδοχείου. Χάρη στις γνώσεις του και στο μεγάλο εύρος των εμπειριών του, αποφάσισε να χτίσει τη δική του εταιρεία έτσι ώστε να προσφέρει ό,τι πιο σύγχρονο και αποδοτικό στους ξενοδόχους.

Τομείς και Προϊόντα του Hotelgenius

Τομείς:

Hotel e-commerce

Digital Marketing

Digital Management

Προϊόντα:

Website Builder

Booking Engine

Mobile Concierge App

Central Dashboard

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος σας?

Θοδωρής: Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στο διαδίκτυο αλλά και η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, μάλλον βίαια, οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδόχων στο να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές εσόδων. Η γνώση και η εμπειρία μας στον κλάδο ανέδειξαν πολύ γρήγορα την ανάγκη κάλυψης της τάσης αυτής οπότε και αποφασίσαμε να επενδύσουμε τόσο σε εξειδικευμένες υπηρεσίες σχετικά με τη διαδικτυακή προώθηση και τις πωλήσεις των ξενοδοχείων όσο και σε ολοκληρωμένα τεχνολογικά προϊόντα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το εργαλείο για την επίτευξη των νέων αυτών στόχων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Η επιχειρηματική ευκαιρία ήταν σαφής, ο ανταγωνισμός ουσιαστικά δεν υπήρχε κι έτσι δημιουργήσαμε και ακολουθήσαμε πιστά ένα επιχειρηματικό πλάνο με ορίζοντα την επέκταση των δραστηριοτήτων μας πέρα από την Ελληνική αγορά, οπουδήποτε στον κόσμο τα ξενοδοχεία αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Σπύρος: Απευθυνόμαστε πρακτικά σε όλους τους ξενοδόχους! Χάρη στην προσαρμοστικότητα και την ποικιλία λειτουργιών του Hotelgenius, μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε τύπου ξενοδοχείου, από το πιο μικρό που η ανάγκη του περιορίζεται σε μία καλαίσθητη και άρτια τεχνολογικά ιστοσελίδα ως το πιο μεγάλο με αυξημένες απαιτήσεις για το e-commerce του. Πράγματι, οι πελάτες μας καλύπτουν όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, καθώς συνεργαζόμαστε με μεγάλες αλυσίδες αλλά και μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το βασικότερο όφελος είναι ότι ο ξενοδόχος μπορεί να εφαρμόσει στρατηγικές πωλήσεων και marketing μέσα από μία μόνο πλατφόρμα. Άλλα οφέλη είναι η χρηστικότητα και η αποτελεσματικότητα των εργαλείων, η εξάλειψη των προμηθειών εξωτερικών συνεργατών και οι απίστευτα οικονομικές χρεώσεις μας που είναι αντιστρόφως ανάλογες με την ποιότητα και το αποτέλεσμα που προσφέρουμε.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος ο οποίος θα σας κάνει να ξεχωρίσετε;

Θοδωρής: Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πιστεύουμε ότι θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε. Καταρχάς, το προϊόν μας αποτελεί μία ουσιαστική καινοτομία στην αγορά καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες. Επιπλέον, έχουμε καταφέρει να στήσουμε μία μοναδική ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες τόσο από την πληροφορική όσο κι από τον τουρισμό ενώ πάνω απ’όλα διαθέτουμε το όραμα αλλά και την στρατηγική που απαιτείται ώστε να διασφαλίσουμε μια πραγματική πετυχημένη πορεία. Εξάλλου, το πρώτο πεντάμηνο της εμπορικής διάθεσης του Hotelgenius μας έχει γεμίσει χαμόγελα και αισιοδοξία μιας και κάθε μήνας έχει σχεδόν τις διπλάσιες πωλήσεις από τον προηγούμενο, ξεκάθαρο σημάδι πως κάτι κάνουμε σωστά.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας;

Θοδωρής: Έχοντας ως βάση τη χώρα μας η οποία αποτελεί και την επιχειρηματική μας βάση επεκτείνουμε τη δραστηριότητα μας και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές με γραφεία σε Κύπρο και Ην. Βασίλειο.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!Σπύρος: Να μην σταματάτε ποτέ να επιχειρείτε γιατί μια απλή ιδέα μπορεί να εξελιχθεί στην πιο περιζήτητη καινοτομία, κι ακόμα κι αν δεν γίνει έτσι εσείς θα το έχετε δοκιμάσει και θα είστε έτοιμοι

Σπύρος: Να μην σταματάτε ποτέ να επιχειρείτε γιατί μια απλή ιδέα μπορεί να εξελιχθεί στην πιο περιζήτητη καινοτομία, κι ακόμα κι αν δεν γίνει έτσι εσείς θα το έχετε δοκιμάσει και θα είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα με περισσότερες γνώσεις και περισσότερη εμπειρία. Πιστέψτε στις ιδέες σας και θα πιστέψουν κι οι άλλοι!

Βρείτε τους:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Θοδωρής Θεοδωρόπουλος & Σπύρος Λοΐσιος, Hotelgenius

Website: www.hotelgenius.co

Linkedin: www.linkedin.com/company/hotelgenius

Facebook: www.facebook.com/HotelGenius

Twitter: twitter.com/thehotelgenius