Heliix, Smart guide και Yoleni’s οι 3 νικητές του HEA 2015

    Από: Startup Team

Πηγή techstart.gr

Σε μια σεμνή και ταπεινή τελετή όπως την χαρακτήρισε ο Jimmy Athanasopoulos πραγματοποιήθηκε χτες η τελετή απονομής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2015. Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου από τον χώρο των startups και της επιχειρηματικότητας κατέφτασαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ίδρυμα Ωνάση) για να παρακολουθήσουν από κοντά την γιορτή που το Hellenic Entrepreneurship Award (HEA) είχε επιφυλάξει ως το τέλος μιας διαδρομής που ξεκίνησε τον προηγούμενο Νοέμβριο με την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα video παρουσίαση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δίνοντας τα κεντρικά στοιχεία που το αποτελούν (χρηματοδότηση, μέντορες, στήριξη). Μάθαμε από τον Διευθυντή του Βραβείου, Σταύρο Σαρινά, ότι φέτος οι υποβολές των επιχειρηματικών πλάνων στον Διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έθεσε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχής με 1,200 συμμετοχές. Από αυτές οι 10 προκρίθηκαν στην τελική φάση ως φιναλίστ, και βραβεύθηκαν γι’ αυτό το εντυπωσιακό τους κατόρθωμα.

Πριν όμως φτάσουμε στους φετινούς νικητές, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ένα video από τους προηγούμενους νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, όπως το e-satisfaction, Anassa Organics, Open Circle, RT Safe (για το έτος 2014) και Stella Mare, Different & Different, Casa Parlante και Rabt (για το έτος 2013). Όλοι οι founders μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και έδωσαν την δική τους ιστορία για το πως το Βραβείο τους βοήθησε πρακτικά στην ανάπτυξη της δικής τους επιχείρησης.

Οι 10 Φιναλίστ

Οι 10 επιχειρηματικές ιδέες που προκρίθηκαν στον τελικό είχαν ήδη ανακοινωθεί στα media, αλλά τώρα ήταν η στιγμή που η κάθε μια ομάδα θα ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει από τον επικεφαλή του CSR του ομίλου Libra Group, Jimmy Athanasopoulos, το αναμνηστικό αγαλματίδιο. Πριν την κάθε απονομή, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα σύντομο video όπου οι founders παρουσίαζαν εν συντομία την επιχείρηση και το όραμα τους. Και οι 10 φιναλίστ ήταν εξαιρετικοί και τους αξίζουν συγχαρητήρια καθώς κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τα 730 business plans που κατατέθηκαν στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε Περισσότερα στο techstart.gr