Τους επιχειρηματίες τους ρώτησε ποτέ κανένας;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Περί ανάπτυξης της οικονομίας με όχημα τον ιδιωτικό τομέα.

Το ότι η υπερφορολόγηση δεν ευνοεί τον ιδιωτικό τομέα δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να το καταλάβεις. Το βασικό ζήτημα στο στάδιο που βρίσκονται τώρα οι διαπραγματεύσεις, δεν είναι τόσο η αναλογία φόρων – δαπανών στις προτάσεις Ελλάδας και θεσμών, αλλά ότι φτάσαμε οι δανειστές να μας ζητούν 8 δισ. μέτρα σε μόλις 18 μήνες.

Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο την ελληνική κυβέρνηση, που έχασε πέντε μήνες, ποντάροντας στην ασάφεια και αγνοώντας τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, όσο και τους δανειστές που επιμένουν σε τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, την ώρα που μέλη της τρόικα έχουν χαρακτηρίσει λάθος τη συνταγή που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στις ξαφνικές… ανησυχίες του ΔΝΤ για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έξι χρόνια Μνημόνιο, με σαρωτικές περικοπές στις δαπάνες, τα αποτελέσματα είναι:

– ένα και πλέον εκατ. άνεργοι και απολυμένοι στον ιδιωτικό τομέα.

– εξαφάνιση 200.000 επιχειρήσεων (κυρίως μικρομεσαίων) από το 2008 έως το 2014.

– Δημιουργία ολιγοπωλιακών καταστάσεων σε αρκετούς κλάδους λόγω των λουκέτων.

– μεταφορά έδρας και δραστηριοτήτων μεγάλων επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

– 25% ύφεση που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις που μείωσαν τις επενδύσεις τους, άρα δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας

– Μόνιμη αβεβαιότητα και αστάθεια μακροοικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος που αναγκάζει τις επιχειρήσεις να λειτουργούν αναγκαστικά χωρίς μακροπρόθεσμα πλάνα (αυτό βέβαια είναι κυρίως ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για πολλά χρόνια).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com