Οι 5 tech startups που θα λάμψουν το 2015

    Από: Startup Team

Στο χώρο των startups και πιο συγκεκριμένα στο χώρο των startups υψηλής τεχνολογίας υπάρχει ένας τεράστιος ανταγωνισμός! Οι startups που δημιουργούνται κάθε χρόνο φτάνουν τα 50 εκατομμύρια, που σημαίνει 137 χιλίαδες κάθε μέρα! Όπως καταλαβαίνετε το να βρει κανείς μέσα σε 50 εκατομμύρια καινούργιες εταιρίες τις 5 που θα λάμψουν μέσα στο χώρο είναι κάτι αρκετά δύσκολο. Όμως μέσα από τις επιτυχίες συγκεκριμένων startups ίσως μπορούμε να ρίξουμε μία ματιά στο άμεσο μέλλον. Τα crowdfung, οι χρηματοδοτήσεις από μεγάλες VC, το πόσο καινοτόμα είναι τα προϊόντα αυτά, μπορούν να μας οδηγήσουν σε κάποια αποτελέσματα. Έχοντας λοιπόν διαβάσει άρθρα και στατιστικά στοιχεία διαφόρων startup στον χώρο της τεχνολογίας σας παραθέτουμε την άποψη μας για τις 5 πιο hot tech startups για το 2015!

5. Bluesmart

Η οικογένεια των «έξυπνων» συσκευών μεγαλώνει, καθώς η Bluesmart λανσάρει μια βαλίτσα με προηγμένες δυνατότητες που επικοινωνεί με το smartphone μας.

Η Bluesmart συνοδεύεται από ειδική εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να κλειδώνει ή ξεκλειδώνει την «έξυπνη» βαλίτσα από το κινητό του. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένη ζυγαριά στη χειρολαβή, η οποία υπολογίζει το βάρος όποτε τη σηκώνουμε. Ακόμη, με τη βοήθεια του ενσωματωμένου GPS μπορούμε να εντοπίσουμε κάθε στιγμή τη θέση της βαλίτσας.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά όμως δεν σταματούν εδώ. Μια ειδοποίηση εμφανίζεται όταν απομακρυνόμαστε από τη βαλίτσα, ενώ κάθε φορά που θα συμβαίνει αυτό, ο σάκος θα κλειδώνει αυτόματα.

Όσον αφορά τις αποθηκευτικές δυνατότητες, η Bluesmart εξοπλίζεται με ειδική θήκη για laptop και tablet, όπου οι ηλεκτρονικές συσκευές θα προστατεύονται από χτυπήματα, ενώ η πρόσβαση γίνεται πανεύκολα.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, μιας και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της Bluesmart είναι η ενσωματωμένη μπαταρία, ώστε να μην ξεμείνουμε ποτέ και πουθενά από ενέργεια! Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η μπαταρία αρκεί για να φορτίσουμε έως και 6 φορές ένα κινητό!

Η Bluesmart βγήκε στην παραγωγή το 2015, καθώς οι κατασκευαστές αναζήτησαν χρηματοδότηση στο Indiegogo, και ο στόχος τους υπερκαλύφθηκε (2730% ολοκλήρωση του στόχου, λαμβάνοντας 2,127,746 εκατ. Δολάρια).

4. Flic

Προφανώς αγγίζοντας οθόνες διαφόρων ειδών και μεγεθών γίνεται κουραστικό για τους ανθρώπους να κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες, για αυτό μία όμάδα ατόμων πίστεψε ότι, με πλήκτρα αφής οι καθημερινές εργασίες μας θα γινόντουσαν ευκολότερες. Αυτή είναι η πρόταση του Flic, ένα έξυπνο κουμπί που μπορεί να συσταθεί για να κάνει σχεδόν τα πάντα (σε λογικά πλαίσια) που θέλετε να κάνετε καθημερινά- από τη λήψη φωτογραφιών, την πραγματοποίηση κλήσεων, να παίζει μουσική, να αναβάλει το ξυπνητήρι σας, και όχι μόνο.

Με την πρώτη ματιά, το Flic είναι ένα μαλακό, κουμπί με ευχάριστη εμφάνιση που κολλά σε διάφορες επιφάνειες. Ωστόσο, όταν ένας χρήστης δημιουργεί λειτουργίες για το Flic μέσω του συνοδευτικού app, διαφαίνεται η πραγματική δύναμη του. Κάθε Flic μπορεί να εκτελέσει τρεις διαφορεέτικς λειτουργίες – την 1η με ένα κλικ, την 2η με διπλό κλικ και την 3η με το να το κρατάς.

Υπάρχουν πολλές πιθανές περιπτώσεις χρήσης για το Flic, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των συσκευών του σπιτιού σας (π.χ., φωτισμός, τροφοδοσία της συσκευής, ξεκλείδωμα πόρτας), να σας βοηθήσει να βρείτε το τηλέφωνο σας ή να χρησιμοποιήστε ταχείες κλήσεις για να επικοινωνήσετε με την οικογένεια/φίλους σας.

Το έξυπνο κουμπί χρησιμοποιεί Bluetooth Low Energy και συνδέεται με: iPhone (4S και μετά), iPad (3rd generation και μετά), Android (4.3 και μετά) κινητά και λειτουργεί μέχρι 150 πόδια μακριά από την αντιστοιχισμένη συσκευή του. Ένα κουμπί Flic μπορεί να αντέξει έως και 60.000 κλικ ή περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με τη σουηδική ομάδα πίσω από τη συσκευή.

Σε σχέση με την Indiegogo καμπάνια του Flic, που έκλεισε στις 3 Ιανουαρίου, η startup συγκέντρωσε περισσότερα από 880,000 δολάρια (ό στόχος ήταν 80,000). Πλέον το Flic είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινο.

3. PlexiDrone

Το Plexidrone είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα πρότζεκτ του Indiegogo για το 2014. Εχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια στην καμπάνια της (και ενώ ζητούσε μόλις 100 χιλιάδες), η εταιρεία DreamQii προετοιμαζόταν να διαθέσει το τηλεκατευθυνόμενο στην αγορά μέσα στον Μάρτιο, αλλά στο site του ακόμα γίνοντα Pre-ordes. Το Plexidrone υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην αεροφωτογράφηση. Μπορεί να μεταφέρει μία GoPro (ή άλλες φωτογραφικές) και να ελέγχεται με τη χρήση της συσκευής σου που έχει πλατφόρμα iOS ή Android. Η λειτουργία GPS Follow Me είναι ιδανική για τους φίλους των σπορ, καθώς επιτρέπει στο drone να σε ακολουθεί ενώ τρέχεις ή κάνεις σκι, απογειώνοντας την έννοια του selfie. Η εμβέλειά του φτάνει το ένα χιλιόμετρο και η αυτονομία του τα 15-35 λεπτά.

2. ZBoard

Ξεχάστε τα παιχνίδια για το PC και το Xbox και υποδεχτείτε το ZBoard, το νέο μηχανοκίνητο skateboard. Το ZBoard είναι το πρώτο ηλεκτρονικό skateboard, το οποίο έχει κατασκευαστεί με ένα σύστημα ανίχνευσης του βάρους.

Οι «riders» θα πρέπει να κλίνουν προς τα εμπρός για να αυξήσουν την ταχύτητα και προς τα πίσω όταν θέλουν να σταματήσουν την βόλτα τους.

Η εταιρεία «Intuitive Motion» χρησιμοποίησε την ευαίσθητη τεχνολογία εξισορρόπησης της «Segway», δίνοντας την ευκαιρία και στον πιο «ατσούμπαλο» να μπορέσει να κάνει την βόλτα του με skateboard. Κάθε ZBoard περιέχει και ένα φορτιστή και επαναφορτίζεται μέσα σε 5 ώρες. Το ZBoard μπορεί να φτάσει τα 27 χιλιόμετρα την ώρα και κοστίζει 500 δολάρια.

1. TrackR Bravo

Πόσες φορές έχετε ξεχάσει πράγματα; Έχετε χάσει τα κλειδιά σας στην άμμο; Μια συσκευή εντοπισμού με το όνομα TrackR Bravo μπορεί να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη!

Το μοναδικό πράγμα για αυτήν την συσκευή εντοπισμού είναι ότι είναι η λεπτότερη συσκευή εντοπισμού που κατασκευάστηκε ποτέ στον κόσμο! Λόγω του εξαιρετικά μικρού μεγέθους και του εξαιρετικά λεπτού σχήματος, η ποικιλία των χρήσεων της είναι τεράστια: Μπρελόκ, πορτοφόλι, τσάντα, υπολογιστής, κινητό, μέχρι και στο κατοικίδιο ζώο!

Το μέγεθός της είναι μόλις 3,5 mm σε πάχος και έχει διάμετρο 34 mm και διαθέτει ένα τεράστιο πλήθος δικτύων GPS. Η συσκευή έχει περιορισμένο φάσμα ακτίνας στα 30 μέτρα αλλά εάν ένα πρόσωπο που κατέχει ένα άλλο TrackR είναι στην περιοχή του δικού σας “χαμένου” αντικειμένου, αποστέλλεται ένα μήνυμα στο κινητό σας!

Η TrackR έχει ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό: την αμφίδρομη παρακολούθηση. Αυτό βασικά σας δίνει την δυνατότητα εντοπισμού ενός αντικειμένου με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο κινητό. Όταν λοιπόν έχετε χασεί κάτι το οποίο έχει την συσκευή εντοπισμού πάνω του, το πράγμα “κουδουνίζει” για να το βρει εύκολα ο χρήστης. Το ίδιο γίνεται εάν φύγει από την ακτίνα εμβέλειας των 30 μέτρων.

 

Article inspired by: Indiegogo & Newsbeast