Λάβε μέρος στο Διαγωνισμό Αγροτικής Καινοτομίας “Future Agro Challenge” και γίνε εσύ ο πρωτοπόρος της γενιάς σου

    Από: Startup Team

Οι καλύτερες ιδέες καινοτομούν και στον πρωτογενή τομέα

Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 15 Αυγούστου στο futureagrochallenge.com/

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Διαγωνισμός Future Agro Challenge έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει τους πρωτοπόρους της αγροτικής καινοτομίας στην Ελλάδα και στον κόσμο, συνεισφέροντας στη δημιουργία μίας αγροτικής επιχειρηματικής κουλτούρας και βάζοντας στο επίκεντρο μία νέα γενιά αγροτών επιχειρηματικών. Σήμερα, που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την εξωστρέφεια και το άνοιγμα των ευκαιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η ελληνική πρωτοβουλία των Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) που πραγματοποιείται σε σαράντα δύο χώρες, είναι στην πραγματικότητα ένα διεθνές πεδίο αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε επενδυτές και σε όσους αντιλαμβάνονται τον πρωτογενή τομέα με νεωτερική ματιά, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τον αγρότη ως επιχειρηματία.

Ο Διαγωνισμός Future Agro Challenge, είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομα του: ένα παγκόσμιο βήμα ανταλλαγής ιδεών, επιχειρηματικών σχεδίων και επενδυτικών ευκαιριών για την ανάπτυξη μιας  παγκόσμιας κοινότητας εμπειρογνωμόνων, επενδυτών, φορέων και ιδιωτών της αγροτικής καινοτομίας, συνδέοντας την τεχνολογία με την αγροτική ανάπτυξη και με στόχο ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης.

Στο Διαγωνισμό που «τρέχει» μέχρι τις 15 Αυγούστου 2015 μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν μια πρωτοποριακή ιδέα στον αγροδιατροφικό τομέα, μία ιδέα που θα μπορούσε να έχει μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας εφαρμογή και που θα συνεισφέρει άμεσα ή έμμεσα στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων του Disrupt Startup ScaleUP (www.disrupt2015.com/) με τον ευρηματικό τίτλο “Entrepreneurship Under Siege”, επιχειρώντας δηλαδή σε κατάσταση πολιορκίας, το διάστημα 1- 4 Οκτωβρίου 2015.

Ειδικότερα για τον Διαγωνισμό

Λάβε μέρος στο Διαγωνισμό  Αγροτικής Καινοτομίας “Future Agro Challenge”  και γίνε εσύ ο πρωτοπόρος της γενιάς σου

Για τους υποψήφιους που θέλουν να διεκδικήσουν τη θέση τους στον Παγκόσμιο Τελικό κερδίζοντας διεθνή προβολή, έπαθλα και υπηρεσίες η διαδικασία υποβολής συμμετοχών έχει ξεκινήσει στο futureagrochallenge.com/ και θα ολοκληρωθεί στις 15 Αυγούστου 2015.

Οι βασικές διαγωνιστικές κατηγορίες είναι:

  • Πράσινες και Καινοτόμες Πρακτικές
  • Διατροφή και Υγεία
  • Agro Logistics
  • Εισοδηματικές ιδέες
  • Εκπαίδευση
  • Αγροτουρισμός
  • Ασφάλεια και Υγεία
  • Μεταποίηση και Συσκευασία

Ποιοι είναι οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC)

Λάβε μέρος στο Διαγωνισμό  Αγροτικής Καινοτομίας “Future Agro Challenge”  και γίνε εσύ ο πρωτοπόρος της γενιάς σου

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, οι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν τις ιδέες τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship, και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας start-up επιχείρησης. Διαβάστε περισσότερα για τους ID-GC στο www.industrydisruptors.org.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Έλλη Παπουτσάνη, ellie.p@id-gc.org

Βάσω Παπαχαραλάμπους, papacharalambous@mscommgroup.com

Τηλ: 210 7236217