Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά της Alcatel-Lucant από τη Nokia

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η Επιτροπή θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα μονοπωλίων καθώς ο νέος τηλεπικοινωνιακός «γίγαντας» θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισχυρούς παγκόσμιους παίκτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την εξαγορά της Alcatel-Lucent από τη Nokia έπειτα από μια σύντομη έρευνα που ξεκίνησε στα μέσα του Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εξέτασε την περίπτωση, θεωρεί πως η εξαγορά δεν δημιουργεί κάποια σημαντική ανησυχία σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό και τα μονοπώλια.

Η φινλανδική Nokia ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση της γαλλικής Alcatel τον προηγούμενο Απρίλιο, με το ύψος της εξαγοράς να υπολογίζεται κοντά στα 15,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια συμφωνία από την οποία θα προκύψει ένας νέος ευρωπαϊκός «γίγαντας» στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, απέναντι στις μεγάλες εταιρείες του κλάδου από την Αμερική και την Ασία, αλλά και στην επιθετική επέκταση ενός αριθμού νέων εταιρειών από την Κίνα.

Όπως αναφέρει στο σκεπτικό της η Επιτροπή, οι δύο εταιρείες δεν αποτελούν  «άμεσους ανταγωνιστές» ενώ θα συνεχίσουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με άλλους «ισχυρούς» παγκόσμιους παίκτες της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Το μερίδιο αγοράς και των δυο εταιρειών μαζί ξεπερνά το 30% για «μερικά είδη εξοπλισμού», ωστόσο η Επιτροπή δεν θεωρεί πως τίθεται ζήτημα επικάλυψης καθώς η Nokia είναι ισχυρή στην Ευρώπη, σε μια περιοχή που η Alcatel-Lucent είναι «μικρότερος παίκτης» και αντίστοιχα η Alcatel-Lucent είναι ισχυρή στη Βόρεια Αμερική, όπου η Nokia έχει περιορισμένες δραστηριότητες.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com