Με ελληνική παρουσία η Παγκόσμια Σύνοδος Επιχειρηματικότητας 2015

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο Μιχάλης Στάγκος της ελληνικής Industry Disruptors – Game Changers θα εκπροσωπήσει την χώρα στο παγκόσμιο συνέδριο του επιχειρηματικού κόσμου.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Επιχειρηματικότητας 2015 πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι, Κένυα, από τις 24 έως τις 27 Ιουλίου με την παρουσία του Αμερικανού προέδρου Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και τη συμμετοχή ηγετών του επιχειρηματικού κόσμου, μεντόρων, υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών ανεξάρτητα από το στάδιο ανάπτυξης της επιχειρηματικής τους ιδέας. Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) είναι ο μοναδικός ελληνικός οργανισμός που συμμετέχει στο συνέδριο εκπροσωπώντας τη χώρα μας, με την παρουσία του Μιχάλη Στάγκου, συν-ιδρυτή των ID-GC, ο οποίος επιλέχθηκε από την Αμερικανική κυβέρνηση να συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική παγκόσμια διοργάνωση για την επιχειρηματικότητα, ως ομιλητής  και ως κριτής στο “Spark The Fire Startup Competition” με νέους/νέες επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο.

«Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό  που επιλεχθήκαμε να βρισκόμαστε εδώ ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας επιχειρηματικής σκηνής, όπως ο Steve Case της America Online, ο Brian Chesky της Airbnb και πολλοί άλλοι. Είναι επίσης σημαντικό και το βήμα που μας δίνεται για να παρουσιάσουμε, αφενός τη συστηματική δουλειά που κάνουμε τα τελευταία 3 χρόνια για την ενίσχυση της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικής σκηνής, και αφετέρου το Future Agro Challenge, το παγκόσμιο μοντέλο ανάδειξης και ενίσχυσης επιχειρήσεων που εστιάζουν στον πρωτογενή τομέα, τη διατροφή και την υγεία που τρέχει ήδη σε περισσότερες από 30 χώρες, και έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα και τους ID-GC. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι μας δίνεται η ευκαιρία  να καταδείξουμε πως μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ακόμα και μετά από το πάγωμα της οικονομίας με τα capital controls, υπάρχουν εξαιρετικές εδραιωμένες αλλά και νέες εταιρίες στην Ελλάδα που παράγουν καινοτομία, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και αυτές πρέπει να στηριχτούν από την παγκόσμια οικονομική κοινότητα μέσω επενδύσεων αλλά και μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος .

Το Global Entrepreneurship Summit (Παγκόσμια Σύνοδος Επιχειρηματικότητας – GES) αποτελεί το ετήσιο συνέδριο  της Αμερικανικής κυβέρνησης. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2009 όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα  εισήγαγε την επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο της ημερήσιας διάταξης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής ομιλίας του στο Κάιρο. Από το 2010, που οι ΗΠΑ φιλοξένησαν την πρώτη σύνοδο στην Ουάσιγκτον, το GES στη συνέχεια φιλοξενήθηκε από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Μαλαισίας, και του Μαρόκο και έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο γεγονός που αναδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com