A&M Architects: Χτίζοντας την αισθητική των επιχειρήσεων

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο Μιχάλης Μαυρολέων εξηγεί πώς η A&M Architects, επενδύοντας στην εξωστρέφεια, έγινε βασικός συνεργάτης μεγάλων πολυεθνικών.

Την τελευταία εξαετία ο κλάδος των κατασκευών πατά σε «κινούμενη άμμο». Κάθε επένδυση κρίνεται αποτρεπτική και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είτε βάζουν «λουκέτο» είτε ετοιμάζουν «βαλίτσες» για το εξωτερικό. Η A&M Architects, Engineers & Project Managers, ακολουθώντας εδώ και χρόνια εξωστρεφή στρατηγική, αποτελεί τον βασικό συνεργάτη μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, ενώ έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στην dream team των αρχιτεκτονικών γραφείων που αναλαμβάνουν μέσω διεθνών διαγωνισμών την υλοποίηση σημαντικών projects σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελέτης και κατασκευής, διαχείρισης έργου, γραφιστικής, διακόσμησης και styling, που την καθιστά μοναδική στο είδος της. Με άλλα λόγια, παρά την κρίση, συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει: να δημιουργεί όμορφους και λειτουργικούς χώρους τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες μιας επιχείρησης, ενώ αναλαμβάνει να δώσει «σάρκα και οστά» στην κατοικία την οποία ονειρεύεται ο εκάστοτε ιδιοκτήτης ακινήτου. Ειδικεύεται στη μελέτη και τη διαμόρφωση γραφειακών χώρων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εμπορικής αξιοποίησης εντός διεθνών αεροδρομίων, ξενοδοχείων, τραπεζών, χώρων μαζικής εστίασης και κατοικιών. Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της έργα στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για κορυφαίους οργανισμούς της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.

Χρονικά το ταξίδι της A&M Architects, Engineers & Project Managers ξεκίνησε το 1982, όταν δύο νέοι μηχανικοί, ο Μιχάλης Μαυρολέων και ο Ανδρέας Αλεξιάδης, αξιοποιώντας την επαγγελματική εμπειρία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ίδρυσαν την The A&M Group. Κύριο αντικείμενό της η παροχή υπηρεσιών μελέτης και κατασκευής, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τις ενεργειακές εφαρμογές. Στις αρχές του 1983 ο Μιχάλης Μαυρολέωνεπιστρέφει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση στην Ελλάδα. Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είχε λάβει υποτροφία σε πανεπιστήμιο της Αμερικής, στην οποία μετέβη τότε για σπουδές.

«Έμεινα στην Αμερική τριάμισι χρόνια κάνοντας δύο μεταπτυχιακά και δουλεύοντας παράλληλα. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, είχα μια διαφορετική νοοτροπία και αναζητούσα πιο μεγάλα σχήματα και όχι ένα απλό αρχιτεκτονικό γραφείο για να απασχοληθώ. Η αλήθεια είναι ότι ο οικοδομικός οργασμός που επικρατούσε εκείνη την εποχή κινούνταν στη λογική της αντιπαροχής και των μεσαίου μεγέθους κατασκευαστικών έργων. Εμείς υιοθετήσαμε από την αρχή μια περισσότερο corporate λογική» αναφέρει στο Fortune ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μιχάλης Μαυρολέων.

Ο προσανατολισμός της A&M Architects ήταν από την αρχή στραμμένος στα επαγγελματικά κτίρια και λιγότερο στην κατοικία. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Α&Μ Architects ανέλαβε έναν μεγάλο αριθμό έργων στην Ελλάδα, ιδιωτικών και δημόσιων, ενώ το 2006 έκανε δειλά – δειλά τα βήματά της στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Τα έργα που έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεπερνούν τα 1.500, ενώ στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται δυνατά ονόματα, μεταξύ των οποίων τα Ma Cherie, Carouzos, Πλαίσιο, Sfera, Pfizer, Burger King, Vodafone, SAAB, Ford, Mars, Regus, Mc Donalds, Fresh, Diageo, Microsoft, Flocafe, Wagamama, Pizza Hut, Εθνική Τράπεζα κ.ά. «Βρισκόμαστε δίπλα στον πελάτη και στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε κάτι που θα φέρει απλώς τη δική μας υπογραφή, αλλά κάτι που θα εκφράζει τον ίδιο τον πελάτη και θα είναι στην πραγματικότητα αυτό που ονειρευόταν. Πρέπει να ξέρεις για ποιους σχεδιάζεις, τι τους αρέσει και τι αντιπαθούν».

Σήμερα η εταιρεία έχει μεγαλώσει. Στεγάζεται σε ένα κτίριο πέντε ορόφων στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών που αφορά τις κτιριακές μελέτες, την κατασκευή, την οργάνωση έργων και κατασκευών, όπως και τη διαμόρφωση εταιρικής ταυτότητας μέσω του συνολικού σχεδιασμού.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com