Ξεκινά το ταξίδι το 1ο Startupboat!

    Από: Startup Team

Διακοπές με ακτιβισμό επιχειρεί να συνδυάσει η προσπάθεια με τον τίτλο Startupboat, που διοργανώνει από τις 6 έως και τις 9  Αυγούστου η Paula Schwarz, μέλος του Impact Hub Athens και οι συνεργάτες της.

Εκεί, θα λάβουν χώρα μια σειρά από καινοτόμα workshops, ενώ στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, ειδικοί στα θέματα της τεχνολογίας, καλλιτέχνες, μουσικοί κ.ά. Στα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται το Fintech, το Mobility, η εκπαίδευση, τα Μέσα, καθώς επίσης οι τέχνες.

Στους mentors περιλαμβάνονται οι: Armin Steuernagel της Damia GmbH, Natalia Kristali του Blood-e.gr, Henrik Matthies, MD στην Mimi Hearing Technologies, Franziska Petersen του Facebook, Christian Umbach από το Lufthansa Innovation Hub και Elaine Skapetsis από την Factor Sigma.

Όσο για την επιλογή του τόπου, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς στη Σάμο κάνει την εμφάνισή του έντονα το πρόβλημα της λαθραίας μετανάστευσης στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Σκοπός; Η εύρεση τρόπων για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, προς όφελος τόσο των μεταναστών όσο και των κατοίκων των ακριτικών νησιών.