Masabi: Mobile Ticketing και «έξυπνες» πόλεις

    Από: Startup Team
πηγή: startupper.gr/masabi-mobile-ticketing-και-έξυπνες-πόλεις/

«Οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις αναβαθμίζονται, γίνονται “έξυπνες” και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσαρμόζονται στις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι μέρα με τη μέρα εγκαταλείπουν τις φυσικές συναλλαγές και περνάνε στις ψηφιακές υπηρεσίες. Υπηρεσίες όπως η Uber και η Lyft δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν με ευκολία ένα τεράστιο επιβατικό κοινό», συμπληρώνει ο συνιδρυτής της Masabi.

Η Βen Μasabi είναι εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Mobile Ticketing και δημιουργός της πλατφόρμας JustRide, ενός συστήματος αγοράς και επικύρωσης εισιτηρίων για ΜΜΜ (και όχι μόνο), το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο δίκτυο μεταφορών της Βοστώνης, το Νοέμβριο του 2007.

Το JustRide μπορεί να εξοικονομήσει στις εταιρείες μεταφορών τεράστια χρηματικά ποσά, καθώς δεν απαιτείται αλλαγή ή αναβάθμιση των ήδη τοποθετημένων συστημάτων, μιας και οι επιβάτες χρησιμοποιούν απλά το smartphone τους.

Ο Whitaker ισχυρίζεται πως οι «έξυπνες» συσκευές που κουβαλάμε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να αγοράζουν απλά ένα εισιτήριο – αφήνοντας τον επιβάτη να πραγματοποιήσει ακόμα και ένα ολόκληρο ταξίδι, μεταφέροντας τις χρεώσεις αυτόματα στον λογαριασμό του.

Σας θυμίζει κάτι;

Ίσως γιατί η πλατφόρμα JustRide της Masabi, σε συνεργασία με την MasterCard, είναι υπεύθυνη για τις ηλεκτρονικές επικυρώσεις μας σε μετρό και λεωφορεία στην Αθήνα – απελευθερώνοντας χιλιάδες επιβάτες από την αναζήτηση εισιτηρίων.