Η αόρατη startup των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Από: Startup Team
πηγή: huffingtonpost.gr

H Stripe αλλάζει την εμπειρία των ψηφιακών αγορών.

Ο τρόπος που κάνουμε τα ψώνια μας αλλάζει δραστικά, από τα ρομπότ-πωλητές μέχρι τις παραδόσεις με drone.

Στο πλαίσιο αυτής της επανάστασης, υπάρχει μια εταιρεία που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει για τις διαδικτυακές πληρωμές ό,τι είναι η Google για την πληροφορία και η Facebook για τις κοινωνικές επαφές.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι δεν έχετε ακούσει ούτε καν το όνομά της.

Η Stripe είναι μια startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, την οποία ίδρυσαν πριν από τέσσερα χρόνια τα αδέρφια Πάτρικ και Τζον Κόλισον από την Ιρλανδία.

Στόχος της είναι η βελτιστοποίηση της διαδικασίας ψηφιακής εξόδου από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, επιτρέποντας σε εταιρείες να ενσωματώνουν μια φόρμα πληρωμής που μπορεί να προσαρμοστεί και να είναι ενεργή σε μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή σχεδόν αμέσως.

Δεν υπάρχει στοιχείο της πλατφόρμας που να έρχεται σε άμεση επαφή με τον καταναλωτή, άρα αν έχετε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της κάρτας σας για να κάνετε μια διαδικτυακή πληρωμή στην The Guardian ή την Comic Relief, ή αν απλώς χρησιμοποιείτε το Apple Pay για να κάνετε μια πληρωμή, το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε την Stripe χωρίς να το ξέρετε.

Μπορείτε να σκεφθείτε την Stripe ως την αόρατη εταιρεία που κινεί τη διαδικτυακή οικονομία.

Ο Τζέιμς Όλγκροουβ, επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο – η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Stripe – πιστεύει ότι «το διαδικτυακό εμπόριο είναι το τελευταίο πραγματικά μεγάλου μεγέθους πρόβλημα στο διαδίκτυο» κι ότι, προφανώς, η Stripe είναι η λύση.

Αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που εταιρικοί γίγαντες του κλάδου όπως η Amazon και η eBay έκαναν τις πρώτες τους διαδικτυακές πωλήσεις, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια σχετικά αδιαπέραστη αγορά.

Οι αγορές μέσω κινητών συσκευών αναμένεται να αγγίξουν σε αξία τα 720 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σε σύγκριση με τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν πέρυσι.

Παρά την ύπαρξη ανταγωνιστών όπως η PayPal, η Square και η WorldPay, η Stripe έχει καταφέρει να πείσει επενδυτές ότι μπορεί να κομίσει κάτι νέο στον χώρο.

Και έχει συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια περίπου από εταιρείες όπως η American Express και η Visa, κι από επενδυτές όπως οι Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Elon Musk και Peter Thiel, αγγίζοντας τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία.

Αυτό το στοιχείο κατατάσσει την Stripe μεταξύ των 20 πιο «ακριβών» νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, πλάι σε ονόματα όπως οι Spotify, Pinterest, Airbnb και Uber.

Το κλειδί της Stripe είναι η απλότητα. Ενώ άλλοι πάροχοι πληρωμών απαιτούν από τον πελάτη να εγγραφεί για μια σειρά υπηρεσιών και να περιμένει ακόμα και μήνες για την ενεργοποίηση, η Stripe προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εργαλεία που επιτρέπουν σε εταιρείες να ενσωματώνουν πληρωμές στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές τους.

Οι καταναλωτές απλώς πρέπει να βάλουν τα βασικά στοιχεία της κάρτας τους – όνομα, αριθμός, ημερομηνία λήξης…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
huffingtonpost.gr