Pioneers Athens: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογικής καινοτομίας έρχεται στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Οι Pioneers είναι ένας οργανισμός, που από το 2012 διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ για τις τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος. Κάθε χρόνο στη Βιέννη, περίπου 3.000 επιχειρηματίες, startups, διεθνείς επενδυτές, δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων από πάνω από 90 χώρες επισκέπτονται το Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Pioneers Festival.

To Festival είναι απλώς μέρος του ευρύτερου δικτύου πρωτοβουλιών και υπηρεσιών που έχει δημιουργήσει το Pioneers, προκειμένου να εμπνεύσει, να ενδυναμώσει και να δικτυώσει startups, επενδυτές και εταιρείες, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο προς το μέλλον.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι Pioneers έχουν επεκταθεί σε Ευρώπη και Ασία μέσω τοπικών events, που διοργανώνονται στα πιο σημαντικά startup οικοσυστήματα των δύο ηπείρων. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο η Αθήνα θα γίνει και αυτή μέρος του παγκόσμιου δικτύου των Pioneers, καθώς για πρώτη φορά θα διοργανωθεί με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, το Pioneers Athens, μία πολυδιάστατη εκδήλωση που θα ενώσει και θα εμπνεύσει την ελληνική startup κοινότητα.

Βασικοί προσκεκλημένοι του Pioneers Athens

Pioneers Athens: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογικής καινοτομίας έρχεται στην Αθήνα

Βασικοί προσκεκλημένοι του Pioneers Athens είναι οι Νίκος Μπονάτσος και Αλεξία Τσότση. Ο Νίκος Μπονάτσος είναι  Venture Partner στους General Catalyst Partners, ένα από τα μεγαλύτερα VC funds της Silicon Valley με κεφάλαια 3 δισ. υπό διαχείριση. Έχει «ηγηθεί» πολλών επενδύσεων των General Catalyst, σε εταιρείες όπως Snapchat, Spoonrocket, ClassDojo, Kiwi, Listia και άλλες. Επίσης, ως angel investor έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως οι Yik Yak και Raise.com. Η Αλεξία Τσότση είναι ρεπόρτερ τεχνολογίας στο Silicon Valley με πολλά χρόνια εμπειρίας ως co-editor του TechCrunch, της μεγαλύτερης έκδοσης παγκοσμίως για την τεχνολογία και τις startups. Έχει δουλέψει στον χώρο των media σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, ενώ πριν το TechCrunch είχε δημιουργήσει το SFweekly.com. Επίσης, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «30 Under 30: Rising Stars of Media» του Forbes. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, ως Sloan fellow.

Ο Νίκος Μπονάτσος θα εξηγήσει πώς νέες τεχνολογικές εταιρείες μπορούν να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά σε μία παρουσίαση με τίτλο «Achieving World Domination», ενώ η Αλεξία Τσότση θα συζητήσει μαζί με κορυφαίους Έλληνες founders την εξέλιξη και την τρέχουσα θέση του ελληνικού startup οικοσυστήματος και την ανάπτυξή του στο εξωτερικό.

Μπορείτε να αγοράσετε ήδη το εισιτήριό σας σε προνομιακή τιμή, στην ιστοσελίδα του Pioneers Athens.

Pioneers Athens: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογικής καινοτομίας έρχεται στην Αθήνα

Μπορείτε να αγοράσετε ήδη το εισιτήριό σας σε προνομιακή τιμή, στην ιστοσελίδα του Pioneers Athens.

Κύριο μέρος του Pioneers Athens είναι η ανάδειξη των ελληνικών νέων startups και η διασύνδεσή τους με το παγκόσμιο δίκτυο των Pioneers. Έτσι, θα δώσει την ευκαιρία σε ελληνικές startups να διεκδικήσουν 1 δωρεάν εισιτήριο για το Pioneers Festival 2016 και απευθείας πρόσβαση στους Pioneers500. Οι Pioneers500 είναι η ετήσια επιλογή των 500 πιο ελπιδοφόρων early-stage τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως. Από τις 500 startups, μία επιτροπή θα επιλέξει τις 10 καλύτερες σε 7 διαφορετικές κατηγορίες, προκειμένου να διαγωνιστούν για τον τίτλο του Pioneer of the Year. Οι 70 επιλεγμένες startups θα λάβουν αποκλειστικό mentoring από τους Pioneers Ventures, θα τελειοποιήσουν το pitch τους στις 22 Μαΐου στην Βιέννη και θα παρουσιαστούν ενώπιον 300 διεθνών επενδυτών στις 23 Μαΐου στη διάρκεια της Challenge Day. Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα παρουσιάσουν στις 25 Μαΐου την startup τους στην Arena, την κεντρική σκηνή του Pioneers Festival προκειμένου να αναδειχθεί ο τελικός νικητής.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, στην ιστοσελίδα του Pioneers Athens. Θα επιλεγούν οι 5 καλύτερες εταιρείες προκειμένου να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους σε ένα επιλεγμένο κοινό επενδυτών και επιχειρηματιών.

Στο τέλος του Pioneers Athens συμμετέχοντες και ομιλητές θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν ελεύθερα, σε ένα μοναδικό food & networking session, με την ευγενική χορηγία του e-food.gr.

Το Pioneers Athens θα διεξαχθεί, με community partner το Found.ation, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στον χώρο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα). Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας σε προνομιακή τιμή στην ιστοσελίδα του Pioneers Athens. Σημειώνεται ότι τόσο οι ομιλίες των προσκεκλημένων όσο και οι παρουσιάσεις των εταιρειών θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία επικοινωνίας της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και συνεργάτες επικοινωνίας το Fortune Greece, το CNN Greece και την Athens Voice. Χορηγοί της διαδικτυακής επικοινωνίας είναι το epixeiro.gr, το Startup.gr και το GetBusy.gr.