Δυο χρόνια λειτουργίας της πρωτοβουλίας που δίνει ευκαιρίες σε ανέργους.

    Από: Startup Team

To Job-Pairs, η εθελοντική πρωτοβουλία που δημιουργεί ευκαιρίες, έκλεισε δύο χρόνια από το ξεκίνημά του και η ομάδα του ανακοίνωσε τα επόμενά της βήματα στο πλαίσιο των δωρεάν υπηρεσιών που προσφέρει.

Στα δυο χρόνια λειτουργίας, πάνω από 280 επαγγελματικά ζευγάρια έχουν ολοκληρώσει τις συναντήσεις τους, ενώ 190 είναι αυτή τη στιγμή ενεργά. Συνολικά, υπολογίζεται πως το 70% των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχει βοηθηθεί αρκετά έως πολύ στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, μέσα από συναντήσεις με μέντορες, επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων. Από την αρχή της λειτουργίας, ενδιαφέρον έχουν δηλώσει άνω των 900 ατόμων που θέλουν να ξεκινήσουν την διαδικασία του mentoring ως mentees και άνω των 300 ως μέντορες. Επίσης, μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει το Job-Pairs άνω των 20 επιχειρήσεων και οργανισμών «προσφέροντας» τα στελέχη τους ως mentors. Αξίζει να αναγνωριστεί πως οι συναντήσεις μεταξύ μεντόρων και mentees πραγματοποιούνται δωρεάν καθώς όλοι οι συμμετέχοντες συμμετέχουν εθελοντικά στην πρωτοβουλία.

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, η ομάδα και οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας, Αναπληρωτές καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κκ. Μαρία Βακόλα και Ιωάννης Νικολάου, βρέθηκαν στο Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Εκεί ανακοινώθηκαν τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας και πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε συνεργασία με το Kariera.gr με θέμα «Engineer your future | Build your Professional Brand» και εισηγητή το Βασίλειο Βέλκο, Recruitment & Career Services Manager, για τα μέλη και τους φίλους του Job-Pairs.

Στο πλαίσιο των μελλοντικών σχεδίων ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Evalion/SHL για την συμπλήρωση ψυχομετρικών τεστ από τους mentees με σκοπό την πρακτική εξάσκηση αλλά και ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους με τους μέντορες, συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα/μεταπτυχιακά προγράμματα για το συν-ταίριασμα μεντόρων με mentees κοινού background και η συνεργασία με το νέο κύκλο του προγράμματος ReGeneration για την παροχή mentoring στους συμμετέχοντές του, ως μια από της υπηρεσίες που θα προσφέρει το πρόγραμμα.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα, το Job-Pairs, απέσπασε το χρυσό βραβείο στην Ενότητα Graduate Market και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Best Youth Employment Initiative / Service Provider στα HR Awards 2015, που πραγματοποιήθηκαν από την Boussias Communications την 1η Οκτωβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες, για δήλωση ενδιαφέροντος ως mentor ή mentee αλλά και για επαφή με την ομάδα επισκεφτείτε το www.job-pairs.gr

Λίγα λόγια για το Job-Pairs
Το Job-Pairs σχεδιάστηκε για να βοηθήσει άτομα που αναζητούν εργασία να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας. Πως; Κάνοντας τη σύνδεση τους με στελέχη του κλάδου όπου επιθυμούν να απασχοληθούν. To στέλεχος με εργασιακή εμπειρία (mentor), αποδέχεται να εμπλακεί σε 4 συναντήσεις με τον υποψήφιο για εύρεση εργασίας (mentee), προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες και να προσφέρει καθοδήγηση για την επιτυχημένη μετάβαση του δεύτερου στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε μας:

www.facebook.com/JobPairs
@JobPairs
LinkedIn: Job Pairs | Δημιουργώντας Ευκαιρίες
www.job-pairs.gr