Icaria Pure: Η ιδιαιτερότητα των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων της Ικαρίας [video]

    Από: Startup Team
πηγή: www.epixeiro.gr/λειτουργία-μιας-επιχείρησης/lovegreece/31902-icaria-pure-η-ιδιαιτερότητα-των-ελληνικών-παραδοσιακών-προϊόντων-της-ικαρίας-video

Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Icaria Pure περικλείουν στις λιτές συσκευασίες τους όλη την αγνότητα των πρώτων υλών που παράγονται στην Ικαρία και όλη τη σοφία των τοπικών μεθόδων παρασκευής που εφαρμόζονται για δεκαετίες.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Έρση Ηλέκτρα Ξενάκη, που μπορεί να γεννήθηκε στο Βερολίνο, να μεγάλωσε στην Αθήνα και να σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, ωστόσο δηλώνει ότι είναι από την Ικαρία, τόπο καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της. Οι λόγοι για τους οποίους αγαπάει το νησί είναι λέει πολλοί, από την άγρια φυσική του ομορφιά, μέχρι την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία των κατοίκων του, που είναι ολιγαρκείς και αλληλέγγυοι, με βαθιά κοινωνική συνείδηση.

Η αγάπη της επίσης για το φαγητό ήταν που την ώθησε στη δημιουργία της Icaria Pure, με στόχο να αναδείξει την ιδιαιτερότητα των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων που οι Ικαριώτες έχουν μάθει να φτιάχνουν από πάππου προς πάππου. Προκειμένου να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο χαρακτήρας τους, όλη η αλυσίδα παραγωγής είναι και θα παραμείνει μη βιομηχανοποιημένη, κάτι που γενικά τείνει να εκλείψει. Αυτό θέτει θέλοντας και μη όρια στις ποσότητες, που δεν θα υπερβούν ποτέ τα φυσικά όρια.

Όλα τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Icaria Pure είναι βιολογικά και φτιάχνονται από τοπικές, εποχιακές πρώτες ύλες, χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα. Για κάθε είδος υπάρχει συνεργασία με επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, και ιδιαίτερη φροντίδα και υπευθυνότητα όσον αφορά τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων.

Πέρα από τα αρώματα των φυτών και βοτάνων που φύονται άγρια στο νησί, η Icaria Pure κλείνει σε βαζάκια παραδοσιακές λιχουδιές που φτιάχνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εδώ και δεκαετίες, ενώ εμπνέεται από ό,τι έχει να προσφέρει ο τόπος για να δημιουργήσει νέες, πρωτότυπες γευστικές προτάσεις. Στην γκάμα των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων Icaria Pure περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής: Mέλι ερείκης, Kυδωνοπελτές με κρασί και τζίντζερ, Άλειμμα κούμαρο με μέλι, Μαρμελάδα τομάτα με πορτοκάλι & τσίλι, Μαρμελάδα βερίκοκο, Chutney σύκου, Chutney γλυκιάς κολοκύθας, Γαλατσίδα τουρσί, Κρίταμο τουρσί, Βολβοί τουρσί, Μείγμα άγριων βοτάνων, Φασκόμηλο, Τσάι του βουνού.

Η αγνότητα εκ των πραγμάτων καθιστά τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Icaria Pure πιο υγιεινά και ωφέλιμα, ενώ δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι μιλάμε για ένα νησί φημισμένο για τη μακροζωία των κατοίκων του, ένα φαινόμενο στο οποίο προφανώς συμβάλλει κι η διατροφή τους.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

Δείτε το βίντεο…