Συνέντευξη Startup.gr : Rosemary Mellou

    Από: Startup Team

H Rosemary Mellou είναι η founder και CEO της πλατφόρμας CLASSFUND, της πρώτης βραβευμένης πλατφόρμας equity crowdfunding στην Ελλάδα από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδοςwww.nbg.gr/el/i-bank/i-bank-competition/5th-comp-5-4-award-2015.

To CLASSFUND είναι η πρώτη βραβευμένη πλατφόρμα για equity crowdfunding στην Ελλάδα, η οποία εισήγαγε νέες καινοτομίες και διαδικασίες στους υπάρχοντες τρόπους χρηματοδότησης εταιρειών και αυτό που προσφέρει είναι ένα διαδικτυακό market place όπου φέρνει σε επαφή επενδυτές με επιχειρηματίες. Το CLASSFUND ήταν η πρώτη πλατφόρμα που έφερε τον θεσμό των συμμετοχικών επενδύσεων στην Ελλάδα ( equity crowdfunding) και το 2015 βραβεύτηκε σε όλη την Ελλάδα από τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας “ibank Καινοτομία και Τεχνολογία” www.nbg.gr/el/i-bank/i-bank-competition/5th-comp-5-4-award-2015.


Έκτοτε σημειώνει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, με παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Αγγλία, την Γερμανία και την Ρωσία. Μελλοντικοί στόχοι του classfund είναι η συνεχής εξέλιξη της πλατφόρμας του, η εδραίωση της φήμης του παγκοσμίως και η σύναψη νέων συνεργασιών.


Τελευταία σημαντική του παρουσία ηταν στο equity investment forum , όπου επιλέχθηκε μεταξύ χιλιάδων συμμετοχών και πραγματοποίησε B2B συναντήσεις με ενδιαφερόμενα venture capitals τα οποία ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στην πλατφόρμα, www.eiforum.gr/2015/.


Μια από τις σημαντικές καινοτομίες της πλατφόρμας είναι οι εσωτερικοί αλγόριθμοι οι οποίοι πραγματοποιούν τον βέλτιστο συσχετισμό μεταξύ επενδυτών και επιχειρηματιών, και οποίοι αποτελούν το διατηρήσιμο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα έναντι εν δυνάμει ανταγωνιστών.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε την δραστηριότητα:

Συνέντευξη Startup.gr : Rosemary Mellou

Η πλατφόρμα CLASSFUND ξεκίνησε από το όραμα ενός ηλεκτρονικού μέσου όπου θα ενώνει επιχειρηματίες, startups και έξυπνους νέους  με σκοπό την άντληση χρηματοδότησης. Η τόσο δύσκολη διαδικασία του να βρει κάποιος χρηματοδότηση, μετατρέπεται τώρα ηλεκτρονικά, ενώνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο επενδυτές, επιχειρηματικούς αγγέλους (business angels) και venture capitals με επιχειρηματικές μονάδες που ζητούν χρηματοδότηση σπάζοντας τα μέχρι τώρα όρια στον κόσμο του business.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας:

H πλατφόρμα CLASSFUND απευθύνεται σε όλους όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα, ένα startup ή μια υφιστάμενη εταιρεία και αναζητούν χρηματοδότηση, χωρίς περιορισμό στο στάδιο ανάπτυξης τους. Επίσης απευθύνεται σε επενδυτές οι οποίοι αναζητούν επιχειρηματικές ευκαιρίες λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα εταιρικά μερίδια και μελλοντικά κέρδη, των μονάδων που χρηματοδοτούν.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες outhere:

Συνέντευξη Startup.gr : Rosemary Mellou

Η συμβουλή που δίνουμε στους νέους επιχειρηματίες είναι το μόττο της πλατφόρμας μας : “Όλα στον κόσμο δημιουργήθηκαν από μια ιδέα, γιατί η επόμενη να μην είναι η δική σας; “. Mε αυτή τη φράση θέλουμε να εμψυχώσουμε τους νέους επιχειρηματίες λέγοντας τους ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, και το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μια φρέσκια ιδέα η οποία ικανοποιεί μια ανάγκη και τη θέληση να την πραγματοποιήσει!