Στον αέρα η αγροτική παραγωγή του 2016!

    Από: Startup Team

Καθώς η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, δε θα μπορούσε σε κάθε περίπτωση να μείνει εκτός ο αγροτικός τομέας !

Πώς τα drones μπορούν να βοηθήσουν την αγροτική παραγωγή; Γιατί να μπει στον κόπο ένας αγρότης να ενοικιάσει drone από το mermix.gr;

Ένα drone μπορεί να κάνει για τη γεωργία ό, τι έκαναν τα κινητά τηλέφωνα για τις τηλεπικοινωνίες.

Η συλλογή δεδομένων για τους αγρότες σχετικά με τα αγροκτήματά τους μεγαλώνει, όσο πιο μεγάλη είναι η έκταση κατά την οποία οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις εξαπλώνονται. Ένα drone μπορεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με μια πολύ μεγάλη περιοχή μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τo drone, συλλέγει δεδομένα, όπως τα επίπεδα χλωροφύλλης ή αν τα φυτά λαμβάνουν υπερβολική υγρασία. Διαθέτει αισθητήρες που μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να ανιχνεύσουν ασθένειες στα φυτά πριν αυτές γίνουν ορατές. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στους αγρότες να είναι ενεργοί στη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοση στην παραγωγή.

Επίσης, ένας αγρότης μπορεί να βλέπει την παραγωγή του χωρίς να χρειάζεται να διασχίσει το χωράφι του, γλυτώνοντας πολύτιμο χρόνο.

Επόμενος στόχος των drones είναι ο ψεκασμός του χωραφιού με τη χρήση τους.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, κανείς δεν είναι διατεθειμένος ή μπορεί να διαθέσει τεράστια ποσά για είτε τον εκσυγχρονισμό είτε την ανανέωση του εξοπλισμού του. Η προσαρμογή των αγροτών στα νέα δεδομένα κρίνεται αναγκαία, η αύξηση της παραγωγικότητας με παράλληλα μείωση του κόστους είναι απαραίτητη.

Μην σας κάνει εντύπωση εάν οι αγρότες χρησιμοποιούν online πλατφόρμες ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων και μάλιστα ενοικιάζουν και drones!

Κι όμως, όχι σε κάποια χώρα του εξωτερικού…αλλά στην Ελλάδα !

Που; Στο mermix!

Τι είναι το mermix;

Στον αέρα η αγροτική παραγωγή του 2016!

Δεν έχουν περάσει 2 χρόνια, από τότε που ο Χρήστος Σταμάτης & ο Γιάννης Στοΐτσης συνέλαβαν την ιδέα του mermix.gr, ενώ σε λίγο καιρό κλείνει ένα χρόνο η πρώτη online έκδοση της πλατφόρμας που δημιούργησαν!

Οι περισσότεροι αγρότες διαθέτουν μηχανήματα τα οποία είναι αναξιοποίητα, κοστίζουν μια περιουσία και δεν κάνουν απόσβεση, αφού δουλεύουν 17% του χρόνου που είναι σχεδιασμένα!

Το mermix, είναι η πρώτη online πλατφόρμα που συνδέει αγρότες αλλά και όλους όσους αναζητούν αγροτικό μηχάνημα, με αγρότες οι οποίοι έχουν αγροτικό εξοπλισμό και θέλουν να τον αξιοποιήσουν με σκοπό το κέρδος!

Βασίζεται στο μοντέλο του sharing economy, το οποίο παγκοσμίως εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (Airbnb, UBER, κλπ) ενώ ήδη το mermix το εμπιστεύονται αγρότες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας!

Το mermix.gr πλέον έχει στο στόλο του και drones! Είναι πρωτοποριακό, δε φοβάται τον ανταγωνισμό!

«Είμαστε η μόνη υπηρεσία που προσφέρει online πρόσβαση χωρίς ατέρμονες αναζητήσεις και παραπλανητικές συμφωνίες για τους αγρότες και έχουμε παρουσία στις περισσότερες πόλεις και χωριά της Ελλάδας». Από την άλλη, βέβαια, αναγνωρίζουν ότι ο έμμεσος ανταγωνισμός, από στόμα σε στόμα, είναι σχετικά μεγάλος. «Δεν δίνει όμως τη δυνατότητα online αναζήτησης στους χρήστες του και η πληροφορία που παρέχει είναι χαοτική και μη ενημερωμένη και οδηγεί τις περισσότερες φορές σε λάθος αποτελέσματα».

Επόμενα βήματα

Επόμενα βήματα; Πολλά! Η πρώτη έκδοση του mobile app τους, καθώς οι αγρότες είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλά και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών τους με νέες υπηρεσίες!

«Μετράμε συνεχώς τις επιτυχίες μας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων είναι σαφώς η στήριξη μας από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Fractals Fp7 και η πρόσφατη συνεργασία μας με την Ολλανδική Πρεσβεία και το Orange Grove!»