ProctorExam: Η επανάσταση στις γραπτές εξετάσεις

    Από: Startup Team
πηγή: eu-startups.com

 

Η ολλανδική ProctorExam ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου χρηματοδότησης. Η ProctorExam, με έδρα το Αμστερνταμ, συγκέντρωσε συνολικά 500.000 ευρώ, λίγο μετά το ντεμπούτο της εταιρίας στην αγορά της Αγγλίας. Το ProctorExam έχει ξεκινήσει δραστηριότητα σε Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία.
Ο Daniel Haven ίδρυσε την εταιρία το 2014, μόλις είχε τελειώσει με τα Online μαθήματα που παρακολουθούσε στο Harvard (MOOC). Ως φοιτητής αναρωτήθηκε, για να μην μπορεί, πέραν της παρακολούθησης, να μπορεί να δώσει και εξετάσεις Online. Με πείσμα και την βοήθεια απο το Startupbootcamp και το EIT Digital Haven, προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των γραπτών εξετάσεων, σε κάτι πιο φιλικό για τους εκάστοτε υποψηφίους.
“To ProctorExam λοιπόν δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους να προγραμματίσουν και να δώσουν τις εξετάσεις τους, μέσα απο την άνεση του σπιτιού τους. Πολλά πανεπιστήμια εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, γιατί τα ίδια αδυνατούν να διαχειριστούν με ασφάλεια τον μεγάλο όγκο των ψηφιακών εξετάσεων. Θέλουμε η διαδικασία να είναι ασφαλής στους υπολογιστές των υποψηφίων χωρίς να χρειάζεται να γίνεται χρήση των υπολογιστών του Πανεπιστημίου.”, περιγράφει ο Daniel. Πιστεύει ότι μέχρι το 2020, τουλάχιστον το 80% των εξετάσεων, θα γίνεται ψηφιακά.
Το ProctorExam παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη απο την πρώτη κιόλας μέρα που ανακοινώθηκε. Το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ήταν το πρώτο που συμμετείχε στο πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας το ProctorExam κυρίως για τους φοιτητές που σπουδάζουν εξ αποστάσεως. Μετά απο μία επιτυχημένη πιλοτική προσπάθεια, το πανεπιστήμιο του Άμστερνταν αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία του με το ProctorExam και για το 2016. Ήδη πανεπιστήμια απο την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αυστρία έχουν εκφράσει το άμεσο ενδιαφέρον τους.
Το ProctorExam λειτουργεί όλη μέρα και απο οποιοδήποτε μέρος. Δημιουργεί ένα ψηφιακό σύστημα επιτήρησης στο δωμάτιο ή στο γραφείο του υποψήφιου. Μια κάμερα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τον υποψήφιο, καταγράφοντας ήχο και εικόνα. Προαιρετικά, ο υποψήφιος μπορεί να συνδέσει και το κινητό του τηλέφωνο ή Tablet για να προσθέσει μια επιπλέον κάμερα στον χώρο. Ετσι δημιουργούνται συνθήκες πλήρης επιτήρησης, ενώ ένας επιτηρητής (proctor) παρακολουθεί τον υποψήφιο και καταγράφει τυχόν παραβάσεις του.

ProctorExam

ProctorExam Pro Demo from ProctorExam on Vimeo.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
eu-startups.com