Το 1ο Επιχειρηματικό Καφενείο στα πλαίσια του Startup EuropeWeek

    Από: Startup Team

Η Αλεξανδρούπολη στον Ευρωπαϊκό Χάρτη επιχειρηματικότητας!  Για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη, μια επιχειρηματική εκδήλωση διαφορετική από τις συνηθισμένες.  Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας 1-5 Φεβρουαρίου (Start Up Europe Week) θα πραγματοποιηθεί το 1ο Επιχειρηματικό Καφενείο για νέους, υφιστάμενους και εν δυνάμει επιχειρηματίες ενώ η είσοδος είναι ανοιχτή και στους υποστηρικτές του επιχειρείν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Καφέ Ουτοπία, επι της οδού Νικηφόρου Φωκά 7 στις 18:00μ.μ..Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα live music session στο τέλος του προγράμματος.

Υφιστάμενοι, νέοι επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που βρίσκονται στο στάδιο της ιδέας θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν την ιδέα τους ή το επιχειρηματικό τους Μοντέλο  (Pitch) να έρθουν σε επαφή με έμπειρους επιχειρηματίες, δυνητικούς επενδυτές εμπειρογνώμονες και το κοινό ώστε να λάβουν ανατροφοδότηση και να χτίσουν συνέργειες ωστε να την εξελίξουν. Κάθε επιχειρηματίας που επιθυμεί να μοιραστεί την ιδέα του ή το επιχειρηματικό του μοντέλο θα έχει στην διάθεση του 5’ να παρουσιάσει το δικό του όραμα και ακόμη 10’ να λάβει ανατροφοδότηση, ενώ στο 3ο μέρος (session) θα υπάρξει ατομική υποστήριξη σε κλειστές ομάδες.

Συμμετοχή για επιχειρήσεις που θέλουν να εξετάσουν την ιδέα τους είναι δωρεάν και  οριστικοποιείτε  με την αποστολή email: alexandroupoli@startupeuropeweek.eu και την ένδειξη Pitch. Η συμμετοχή και η κατανάλωση ροφημάτων στα πρώτα τρία session θα είναι δωρεάν και θα προηγηθούν όσοι κλείσουν την θέση τους ηλεκτρονικά μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.amiando.com/sewalexandroupoli . Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 50 Άτομα.

Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) και κεντρικός διοργανωτής είναι η πρωτοβουλία Startup Europe η οποία έχει σκοπό να ενδυναμώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε οι επιχειρήσεις και οι νέες ιδέες να μπορούν να αναπτυχθούν εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού πλάνου δράσης για την επιχειρηματικότητα Entrepreneurship 2020 Action Plan .Το Startup Europe Week στοχεύει να αναπτύξει από την βάση το κίνημα της επιχειρηματικότητας σε κάθε περιοχή της Ελλάδος, ενημερώνοντας την επιχειρηματική κοινότητα για την διαθέσιμες δομές και υποστήριξη σε πόρους σε Ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο. .

Περισσότερες από 40 χώρες και 220 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στην Αλεξανδρούπολη οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειριών, γνώσης και καλών πρακτικών ενώ παράλληλα  θα δοθεί βήμα στις νεες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να λάβουν ανατροφοδότηση για την ιδέα τους ή το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Συν-διοργανωτές για την  Αλεξανδρούπολη είναι ο Κόμβος Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας SYNERGEIA® , το Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικών Επιχειρήσεων The Nest®, με την υποστήριξη της NN Advertising, της Exploria® Web & Design και των εκπαιδευτηρίων Insight®. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,  του Επιμελητηρίου Έβρου και του Oργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η δέσμευση θέσης γίνεται μέσα από την πλατφόρμα www.amiando.com/sewalexandroupoli . Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην SYNERGEIA καθημερινά από τις 11:00-14:00, Τηλ: 2551089008 ή με mail στο alexandroupoli@startupeuropeweek.eu.

Σχετικά Λινκ:

startupeuropeweek.eu

www.amiando.com/sewalexandroupoli