Data Rulez by CollegeLink: Ότι πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε μία καριέρα στον τομέα του Data Mining & Data Analytics σε ένα δωρεάν διήμερο workshop

    Από: Startup Team

Το CollegeLink, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ευρέσεως πρακτικής άσκησης και entry level job position στην Ελλάδα διοργανώνει την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου ένα δωρεάν Data Mining Workshop για νέους φοιτητές και απόφοιτους! Στόχος του Data Rulez είναι τόσο η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε γενικά θέματα του Data Mining & Data Analytics αλλά και η σύνδεση των συμμετεχόντων με επιτυχημένες εταιρίες του κλάδου.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι του workshop έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των εταιριών της αγοράς και θα καλυφθεί από τον καταρτισμένο ακαδημαϊκό Μιχάλη Βουγιούκα.

Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες για ανθρώπους με γνώσεις επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων έχουν σημειώσει ιδιαίτερη αύξηση. Όλο και περισσότερες εταιρίες έχουν τέτοιες ανάγκες και αδυνατούν να τις καλύψουν, καθώς δεν υπάρχουν καταρτισμένοι υποψήφιοι στην αγορά εργασίας. Σκοπός του workshop, είναι η βασική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις αρχές του Data Mining & Data Analytics σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και στη συνέχεια η απασχόληση των συμμετεχόντων σε εταιρίες οι οποίες συνεργάζονται με το CollegeLink!

Προγραμμα Workshop

Παρασκευή 18/03:

18:00 – 18:30 : Εγγραφές και γνωριμία

18:30 – 21:00 : Εισαγωγή στο Data Mining και εγκατάσταση των τεχνολογιών που θα χρειαστούν

 

Σάββατο 19/03:

10:00 – 10:30 : Trouble shooting στις εγκαταστάσεις

10:30 – 12:00 : Εισαγωγή στα περιγραφικά και τα προγνωστικά μοντέλα

12:00 – 12:30 : Coffee brake

12:30 – 14:00 : Weka Training

14:00 – 14:30 : Lunch Break

14:30 – 15:30 : Εισαγωγή στην Python

15:30 – 17:30 : Python Demo Dataset

17:30 – 18:00 : Παρουσιάσεις dataset και Q&A

 

Πιο αναλυτικά, αρχικά οι συμμετέχοντας θα λάβουν μια θεωρητική εισαγωγή στο Data Mining με έμφαση στα περιγραφικά και τα προγνωστικά μοντέλα. Στη συνέχεια, θα γίνει hands on εκπαίδευση σε εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και πιο συγκεκριμένα στο Weka. Τέλος, θα υπάρξει εκπαίδευση με παραδείγματα στη χρήση της γλώσσας Python για την ανάλυση δεδομένων.

Μοναδικές αναγκαίες προϋπόθεσεις για τη συμμετοχή των υποψηφίων είναι να αναζητούν εργασία, να έχουν κάποια πρότερη εμπειρία με βάσεις δεδομένων και κάποια γλώσσα προγραμματισμού και φυσικά να έχουν πάθος για Big Data!

Επίσης οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει το πλήρες βιογραφικό τους στο CollegeLink, και θα πρέπει να μπορούν να φέρουν το δικό τους λάπτοπ τις ημέρες της εκπαίδευσης!

Αν είσαι νέος φοιτητής ή απόφοιτος και σε ενδιαφέρει ο χώρος του Data Mining & Data Analytics, κλείσε τη θέση σου τώρα!

Το event υποστηρίζουν: Athens Center of Entrepreneurship & Innovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης.