TEDxPatras 2016: Save the Date!

    Από: Startup Team

Το TEDxPatras επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 14 Μαΐου 2016. Άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους και πεδία ενδιαφέροντος θα διασταυρώσουν τις φωνές και τις αφηγήσεις τους δίνοντας έμπνευση και κίνητρο για δημιουργία και εξερεύνηση καινοτόμων ιδεών που αξίζει να διαδοθούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος σε ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τρεις διαφορετικούς “κόσμους”: Τεχνολογία (Technology), Ψυχαγωγία (Entertainment), Σχεδιασμός (Design). Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών δράσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος προσελκύοντας ομιλητές, θεατές και ιδέες από πολλούς διαφορετικούς χώρους.

Πλέον το TED αποτελείται από ένα “δίκτυο” εκδηλώσεων, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μεταξύ αυτών είναι τα δύο ετήσια συνέδρια (TED Conference και TEDGlobal), η ιστοσελίδα TED Talks, το ετήσιο βραβείο TED και οι τοπικές εκδηλώσεις TEDx. Το TED Conference παρέχει γενικές κατευθύνσεις για το πρόγραμμα TEDx, αλλά κάθε TEDx είναι αυτο-οργανωμένο (υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανονισμούς). Επιλεγμένες ομιλίες από τις εκδηλώσεις TEDx μετατρέπονται σε TEDTalks βίντεο.

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που συνδυάζει ζωντανές ομιλίες και TEDTalks βίντεο. Σκοπός των TEDx Εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσει το έναυσμα για εις βάθος συζήτηση και δικτύωση των συμμετεχόντων. To “x” στις τοπικές αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις με την επωνυμία TEDx, αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης.

Το πρώτο TEDxPatras (με θέμα «Sea of Voices») διοργανώθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και φιλοξενήθηκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας. Για φέτος οι διοργανωτές επέλεξαν ξανά ως χρόνο διεξαγωγής του το δεύτερο Σάββατο μετά το Πάσχα. Ο χώρος, η θεματική, οι ομιλητές, οι παράλληλες δράσεις και άλλα στοιχεία που αφορούν τη φετινή διοργάνωση μένει να ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Δείτε εδώ: www.youtube.com/watch?v=eJh2qCUyVG4&feature=youtu.be όλα όσα συνέβησαν στο TEDxPatras 2015.

Χρήσιμα links:

www.tedxpatras.com

tedxpatras.com/blog

www.facebook.com/tedxpatras

www.twitter.com/tedx_patras

www.instagram.com/tedxpatras