5η χρονιά για την εθελοντική δράση Solidarity Coaching του Hellenic Coaching Association

    Από: Startup Team

Ξεκίνησε για 5η συνεχή χρονιά η εξαιρετικά πετυχημένη δράση Solidarity Coaching από το Hellenic Coaching Association (HCA).  Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην παροχή εξατομικευμένων προγραμμάτων executive coaching σε διευθυντικά στελέχη μη κυβερνητικών – μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ), από έμπειρούς coaches, μέλη του Συνδέσμου HCA.

 

Το Solidarity Coaching είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία η οποία γεννήθηκε από την επιθυμία του HCA να συμβάλλει στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη των στελεχών ΜΚΟ αλλά και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ιδίων των ΜΚΟ, ενισχύοντας με έμμεσο τρόπο το έργο τους με αποδέκτη την ευρύτερη Ελληνική κοινωνία.

 

Μέσα από 8 έως 10 ατομικές συναντήσεις με τον εθελοντή coach, τα στελέχη των ΜΚΟ έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και ηγετικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το ρόλο τους στην οργάνωση, να διαχειρισθούν επαγγελματικές προκλήσεις, να επαναπροσδιορίσουν διαδικασίες και μοντέλα λειτουργίας, ώστε να επιτύχουν βέλτιστη λειτουργικότητα της ΜΚΟ καθώς και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

 

Μέσα από την δράση Solidarity Coaching  περισσότεροι από 35 εθελοντές επαγγελματίες coaches του Hellenic Coaching Association έχουν προσφέρει πάνω από 600 ώρες coaching σε 72 στελέχη από 27 φορείς όπως η Greenpeace, Praksis, Actionaid, WWF, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Αρκτούρος, ΚΕΘΕΑ, Δεσμός και πολλές άλλες σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Βραβεία και Διακρίσεις

Το 2014 η εθελοντική δράση Solidarity Coaching κέρδισε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Ηγεσία & Αριστεία στο Ανθρώπινο Δυναμικό» στα Αριστεία Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Excellence Awards), που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Μανατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ. Ο θεσμός υποστηρίζει καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιούνται με επιτυχία και έχουν θετική επίδραση και όφελος προς τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία γενικότερα.

To 2015 η επιτυχία της δράσης αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό, καθώς το HCA λαμβάνει το Ευρωπαϊκό βραβείο «EMCC Solidarity Coaching Award» από το European Coaching and Mentoring Council (EMCC).  Μαζί με το Ελληνικό πρόγραμμα, υποψήφιες ήταν επίσης η Γαλλία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο που έχουν αντίστοιχες δράσεις Solidarity Coaching. Την ίδια χρονιά, το HCA λόγω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καλείται από το Bodossakis Foundation να συμμετέχει ως μέλος στο Άτυπο Δίκτυο Ενδυνάμωσης ΜΚΟ στο οποίο συμμετέχουν φορείς που με τις δράσεις ενισχύουν και ενδυναμώνουν την αποτελεσματική και επιτυχή λειτουργία των ΜΚΟ.

Solidarity Coaching 2016

Η δράση Solidarity Coaching για το 2016 έχει ήδη ξεκινήσει.  Μέσω μιας σειράς επαφών της οργανωτικής επιτροπής με φορείς καθώς και της συνεργασίας του HCA με το Bodossakis Foundation, 12 νέες ΜΚΟ από την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ξάνθη και την Δράμα θα συμμετέχουν σε αυτό το καινούριο κύκλο όπου 22 εθελοντές του Συνδέσμου θα παρέχουν ώρες executive coaching σε 22 στελέχη από αυτούς τους 12.

Ποιοι είμαστε

Το Hellenic Coaching Association, μέλος του European Mentoring and Coaching Council (EMCC), ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2010 από 34 επαγγελματίες Coaches.  Τα μέλη του αποτελούνται από επαγγελματίες Coaches , εκπαιδευόμενους Coaches, Στελέχη Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού εταιρειών που ενδιαφέρονται για το Coaching είτε σαν πάροχοι είτε σαν αποδέκτες, καθώς και φίλους του Coaching.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη του Coaching, η θέσπιση υψηλών προτύπων ποιότητας στην άσκησή του, καθώς και η προώθηση και ενίσχυση του θεσμού στην Ελλάδα.  Με γνώμονα το σκοπό αυτό, τα μέλη του Συνδέσμου ακολουθούν συγκεκριμένο Κώδικα Δεοντολογίας και βασίζονται σε Βέλτιστες Πρακτικές, καλύπτοντας θέματα εμπιστευτικότητας, δεξιότητας, εποπτείας και υψηλού επαγγελματισμού.

Η συνολική δράση του συνδέσμου βραβεύθηκε τον Μάρτιο του 2016 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΕΑΔ) με την τιμητική διάκριση HR Excellence Awards 2016 στην κατηγορία Εκπαίδευση και Ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες για αναφορικά με τις δραστηριότητες του Συνδέσμου επισκεφθείτε το site του Hellenic Coaching Association, τη σελίδα μας στο Facebook: www.facebook.com/emccgreece/ καθώς και το group μας στο Linkedin: Hellenic Coaching Forum www.linkedin.com/groups/1938451